Ioana

Cele 11 avantaje ale roșiilor pentru frumusețe

Cine susține că frumusețea și sănătatea tenului și ale pielii se obțin numai cu costuri foarte mari, apelând exclusiv la produse cosmetice disponibil­e în magazine, se înșală.

-

Există la îndemâna oricăreia dintre noi o mulțime de fructe și legume care au rol benefic asupra pielii și, ca atare, este bine să încercăm cât mai multe tratamente de acest tip. Pe lângă gustul lor foarte bun, roșiile sunt perfecte pentru a-ți îngriji pielea:

1 Folosește sucul de roșii pentru a-ți micșora porii. Combină 2-4 picături de suc de lămâie cu o lingură de suc de roșii. Aplică sucul pe față fie cu o dischetă demachiant­ă, fie cu degetele și lasă-l să acționeze 15 minute. Clătește-te apoi cu apă călduță.

2 Decojește o roșie coaptă și mixează pulpa până când obții o pastă. Masează-te cu ea pe piele și relaxează-te timp de 60 de minute. La final, după ce te clătești, folosește o cremă hidratantă. În acest caz, roșiile te ajută să combați acneea, pentru că au proprietăț­i astringent­e și absorb excesul de sebum de pe față.

3 Punctele negre îți dau bătăi de cap? Taie o roșie în două și preseaz-o pe zonele cu probleme.

4 Amestecă sucul unei roșii cu suc de castravete. Aplică-l cu ajutorul unei dischete de vată, în fiecare zi, pe pielea curată. Acest preparat controleaz­ă umiditatea feței și împiedică apariția acneei.

5 Amestecă două linguri de suc de roșii cu patru linguri de lapte bătut. Aplică pasta pe piele și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Acest remediu este potrivit pentru a calma arsurile solare, atât de frecvente în perioada verii.

6 Atunci când pielea este roșie, iritată și lipsită de strălucire, o mască din roșii și iaurt poate reprezenta o adevărată minune pentru ten. Amestecă sucul unei roșii cu cinci linguri de iaurt și aplică masca pe piele. După 20 de minute, clătește cu apă călduță.

7 Masca din suc de roșii și câteva lingurițe de miere este potrivită pentru a-i da tenului tern strălucire. Bogate în vitaminele A și C, roșiile contribuie la redarea lumiozităț­ii pielii.

8 Kilogramel­e în plus îți dau bătăi de cap? Ei bine, tot roșiile te ajută și de această dată. Fie le mănânci crude în fiecare dimineață, fie bei suc de roșii de două ori de zi, vei observa că pierderea în greutate este mult mai ușoară datorită lor.

9 Roșia este un balsam natural care dă părului strălucire. Mărește ph-ul natural al firului de păr aplicând fie suc de roșii, fie felii subțiri pe podoaba capilară.

10 Chiar și mătreața poate fi combătută cu ajutorul roșiilor. Aplică pastă de tomate pe scalp și clăteștete bine după 30 de minute.

11 Curăță tenul cu o mască din suc de roșii și pulpă de avocado. Acesta din urmă are proprietăț­i hidratante și antiseptic­e, în timp ce roșiile au efect astrigent.

 ??  ?? Sucul de roșii te ajută să pierzi în greutate.
Sucul de roșii te ajută să pierzi în greutate.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania