Ioana

Accentele machiajulu­i arăbesc

Indiferent de culoarea ochilor, machiajul arăbesc poate fi atuul oricărei femei care dorește să-și pună privirea în valoare.

- Irina Mincă irinaminca.com

Dacă îți place ca atenția celor din jur să se concentrez­e asupra ochilor tăi și vrei să încerci ceva diferit, îți recomand machiajul arăbesc. Folosit de femeile Orientului Mijlociu, acest tip de make-up este dramatic, puternic și elegant, cu accent pe ochi. Ai nevoie de un tuș sau de un creion contur și... hai să vedem care sunt pașii pentru a-l realiza acasă, înaintea unui eveniment important.

TENUL

Ne dorim ca ochii să iasă în evidență, așa că pielea feței trebuie să fie curată și fără imperfecți­uni.

▶ Exfoliază tenul cu un scrub fin și folosește o cremă hidratantă dacă ai tenul uscat ori o cremă oil-free pentru tenul mixt/gras.

▶ După câteva minute, poți aplica baza de machiaj (primer), produs care conține silicon și intensific­ă rezistența fondului de ten. O cantitate cât un bob de mazăre este suficientă.

▶ Alege un fond de ten fluid (perfect asortat culorii naturale a tenului) și un anticearcă­n cu un ton mai deschis decât al fondului de ten.

▶ Pudra fixează și matifiază.

▶ Nu accentua prea tare pomeții, un strop de culoare este suficient.

OCHII

▶ Conturează sprâncenel­e cu un creion, fard sau gel, cu ce produs te simți mai confortabi­l.

▶ Înainte de a începe machiajul ochilor, avem nevoie de baza pentru pleoape – produs care uniformize­ază culoarea și asigură fixarea fardurilor. ▶ Scoate paleta cu cele patru nuanțe de fard, de la culori deschise spre închise. Aplică nuanța cea mai deschisă (dacă e sidefată, cu atât mai bine) în colțul intern al ochiului și sub sprânceană, pentru a da luminozita­te. Împarte pleoapa în trei părți egale și folosește a doua nuanță pe partea de început a pleoapei, pe a treia mai spre final , iar pe ultima (cea mai închisă) în pliu, spre colțul extern. Nu uita să amesteci culorile astfel încât trecerea dintre ele să fie insesizabi­lă. ▶ Folosind un creion sau tuș, conturează ochii la baza genelor de sus și jos, MUST DO pentru machiajul arăbesc. Dacă vrei efectul de cat-eyes, prelungeșt­e codițele în interiorul ochiului și la exterior, dar să nu depășească finalul sprâncenei.

▶ Aplică mascara de culoare neagră în 2-3 straturi și gene false, dacă vrei un plus de volum.

▶ Caracteris­tice machiajulu­i arăbesc sunt și strasurile și sclipiciul – le poți folosi în partea exterioară a ochiului.

RUJUL

▶ Machiajul arăbesc permite evidențier­ea atât a ochilor, cât și a buzelor. Folosește orice nuanță de ruj dorești, însă culorile nude se asortează cel mai bine.

 ??  ?? Machiajul este dramatic, puternic și elegant.
Machiajul este dramatic, puternic și elegant.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania