Ioana

Frumusețe

-

Scrie-mi pe adresa irina.stanescu@burda.ro sau lasă-mi un comentariu pe pagina noastră de Facebook și îți voi răspunde imediat ca să te ajut în problemele tale de îngrijire.

Q

Elena, via e-mail: Dragă Irina, am un ten care a suferit o acnee dificilă. Evit produsele de make-up deoarece n-am tenul perfect. De multe ori, îmi pierd încrederea în mine când ies în lume, deși mereu îmi spun în oglindă, până să plec de acasă, că sunt frumoasă. Oare ce ar trebui să fac?

A

Draga mea, cel mai important lucru este să ai încredere în tine. Contează mult mai mult părerea ta decât a celorlalți. În privința make-upului, poți încerca dermato-cosmeticel­e, pe care le găsești în farmacii. Există game special create pentru persoanele care suferă ori au suferit de acnee și au rămas cu urme pe față. Importante sunt îngrijirea, curățarea, demachiere­a și, nu în ultimul rând, produsele pe care le folosești. Dacă nu poți să te hotărăști, cere mai multe sfaturi unui make-up artist, care te va îndruma către anumite farduri și îți poate spune ce zonă anume trebuie scoasă în evidență.

Q

Doina (29), Brăila: De ceva vreme, am o problemă cu pielea coatelor: este uscată, aspră. Există vreun tratament sau o mască ce m-ar putea ajuta?

A

Nu ești singura cu această problemă: oricâte creme sau uleiuri ai aplica pe coate, pielea rămâne la fel. De folos în aceast caz sunt fructele. De exemplu, poți tăia o lămâie în două. Presează apoi fructul de zona respectivă. Vei observa că pielea devine imediat mai catifelată. Pe lângă aceasta, prepară o mască: ai nevoie de două lingurițe cu miere și o linguriță cu zeamă de lămâie. Încălzește-le câteva minute și masează pasta obținută pe pielea coatelor. Nu uita nici de peelingul cu sare de mare și ulei de măsline, care te ajută să îndepărtez­i celulele moarte. La final, aplică o cremă intens hidratantă.

Q

Cristina (38), București: În această vară, trebuie să particip la mai multe evenimente. Ținutele mi le-am pregătit deja, dar în ceea ce privește machiajul nu sunt foarte sigură. De cele mai multe ori, am observat că el nu rezistă o noapte întreagă.

A

Pentru ca make-upul să reziste mai mult și să arate impecabil, trebuie urmați câțiva pași: în primul rând, pe tenul curat și hidratat, aplică un primer, al cărui rol este de a matifia pielea. După ce ai folosit fondul de ten, așteaptă câteva minute ca el să intre în piele și abia apoi continuă cu restul produselor. Nu uita la final de de spray-ul sau de pudra ce fixează machiajul. Și, nu în ultimul rând, dezobișnui­ește-te să pui mâna pe față sau pe zona ochilor.

Q

Corina (40), via e-mail: Celulita îmi dă mari bătăi de cap. Chiar dacă nu am o problemă cu kilogramel­e, ea este destul de vizibilă. Ar trebui să scot din alimentați­e ceva anume ca să scap măcar parțial de celulită?

A

Există anumite alimente la care trebuie să renunțăm: pâinea albă și zahărul alb sunt două dintre ele. În același timp, consumul de alcool favorizeaz­ă apariția celulitei (nu vorbim aici despre consumul ocazional). Masajul este singurul mijloc prin care poți s-o reduci, pentru că, dacă este făcut așa cum se cuvine, stimulează circulația sângelui.

 ??  ?? Folosește cu încredere produsele dermatocos­metice dacă ai un ten cu probleme!
Folosește cu încredere produsele dermatocos­metice dacă ai un ten cu probleme!
 ?? Irina Stănescu beauty editor Ioana ??
Irina Stănescu beauty editor Ioana

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania