Ioana

CUM SĂ FACI ECONOMII ÎN VACANȚĂ

-

»» Fii flexibilă. Poate biletul de avion este la jumătate de preț dacă alegi să pleci într-o marți și nu într-o sâmbătă! La fel, costul călătoriei e mai mic dacă alegi escale mai lungi – profită de ele ca să mai vezi un oraș. »» Rezervă din timp atât zborul, cât și cazarea. Ultimele locuri întotdeaun­a tind să fie mai scumpe.

»» Renunță la ideea de „sezon“, atunci prețurile explodează. Când e vară la noi, în alte colțuri ale lumii este sezonul ploios, iar când e iarnă la noi, în alte părți este perioada perfectă de vizitare a unor locuri (de exemplu, Roma poate fi mult mai frumoasă în octombrie decât la 40 de grade Celsius în august).

»» Evită capcanele turistice – în special restaurant­ele amplasate lângă marile obiective turistice. Pot avea un preț de 3-6 ori mai mare decât restaurant­ul situat la 400 de metri mai încolo!

»» Documentea­ză-te bine înainte să vezi un obiectiv. De multe ori poate fi un loc supraevalu­at și vei fi dezamăgită (de exemplu, să urci în Turnul din Pisa – 28 € + două ore de stat la coadă). »» Schimbă-ți ideea despre cazare. De multe ori, la un hostel condițiile de cazare și curățenia sunt superioare față de cele ale unui hotel de două sau chiar trei stele (în Asia se întâmplă acest lucru). Apoi, fă-ți curaj să stai la localnici acasă pentru o experiență reală și un buget minim. »» Vizitele gratuite trebuie să fie în atenția ta. Multe dintre muzeele din Europa au o zi pe săptămână, un weekend pe lună sau un interval orar în care poți intra gratuit. Verifică pe site-urile lor!

»» Cardul turistic – de obicei, include transportu­l în comun, intrări la obiective din oraș, reduceri la restaurant­e sau magazine de suvenire.

»» Călătoreșt­e ușor – la companiile aeriene low-cost, bagajul de cală costă uneori mai mult decât biletul de avion.

»» Ghizi de oraș – cu Google Maps în mână și câteva informații de pe Wikipedia, te transformi în propriul tău ghid într-un oraș, fără să fii nevoită să plătești unul.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania