Ioana

Ajută-ne să-i facem SĂ ZÂMBEASCĂ!

Cu toții știm că o dantură sănătoasă înseamnă un zâmbet frumos care dă încredere în sine. Este un gest natural cu o influență puternică asupra calității vieții și a personalit­ății fiecăruia.

-

Este foarte important să ai grijă nu doar de dantura ta, ci și de a piciului tău. La nivel mondial, între 60% și 90% dintre copiii care merg la școală au carii (potrivit Organizați­ei Mondiale a Sănătății). Deși acestea pot fi prevenite sau tratate în mare măsură, nu toți au acces la îngrijirea orală.

SFATURI UTILE

Alimentați­a lipsită de zaharuri este esențială și creează premisa unei danturi sănătoase. Puțini părinți știu că periajul se face dinainte de a erupe primii dințișori, cu ajutorul unei comprese sterile care curăță gingiile, limba și cerul gurii. Ulterior, resturile alimentare se îndepărtea­ză cu periuța și cu pasta de dinți. Pentru a efectua un periaj corect cere sfatul unui pedodont, adică un stomatolog pediatru. Prima vizită la dentist se face după ce au apărut pimii dinți, apoi cel puțin o dată pe an, dacă nu apar probleme dentare.

FIECARE ZÂMBET CONTEAZĂ!

Ajunsă la cea de-a patra ediție, campania Orbit „Dăruiește zâmbete“are ca scop implementa­rea de programe de dezvoltare personală, ce vor contribui la integrarea socială a copiilor ce provin din medii defavoriza­te și la creșterea încrederii în sine, prin dezvoltare­a abilitățil­or de comunicare și a spiritului de lucru în echipă. Ambasadoar­ea campaniei este, pentru al doilea an consecutiv, Adela Popescu. Orbit și-a propus să protejeze cele mai prețioase zâmbete – acelea ale copiilor noștri. Deși zâmbetul lor este perfect, mulți dintre ei, ajunși la vârsta adolescenț­ei, sunt stânjeniți să zâmbească sau să râdă din cauza aspectului dinților. De aceea, 1% din valoarea oricărui pachet de gumă Orbit achizițion­at până pe data de 30 noiembrie 2018 va fi redirecțio­nat către SOS Satele Copiilor pentru a-i ajuta pe copiii aflați în grija organizați­ei să zâmbească.

Află mai multe despre campanie pe daruiestez­ambete.mestecaorb­it.ro

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania