Ioana

Frumusețe

Scrie-mi pe adresa irina.stanescu@burda.ro sau lasă-mi un comentariu pe pagina noastră de Facebook și îți voi răspunde imediat ca să te ajut în problemele tale de îngrijire.

- Irina Stănescu beauty editor Ioana

Q Iulia, via e-mail: Acum câțiva ani, erau la modă sprâncenel­e subțiri. Am făcut greșeala să mă pensez singură și rezultatul nu a fost chiar pe placul meu. Cum aș putea să le îngrijesc acum ca ele să crească mai dese?

A Cauzele pentru care sprâncenel­e nu mai cresc atât de mult cum ne-am dori sunt multiple. Alimentați­a are și ea un rol foarte important. Dar, pe lângă aceasta, le poți îngriji și hrăni astfel încât să le ajuți să-și revină. Răbdarea este cuvântul de ordine, pentru că, așa cum ai observat deja, sprâncenel­e nu cresc peste noapte. Nu te mai pensa singură și folosește un serum special. Îl poți prepara chiar tu, din ulei de argan și vitamina E, ulei de lavandă și rozmarin, în cantități egale.

Q Alice (35), Iași: Tenul meu este sensibil și, mai ales în această perioadă, se înroșește foarte repede. Nu mai vorbesc despre usturimi și exfoliere! Mă poți ajuta cu un sfat?

A Dragă Alice, îngrijirea tenului este diferită în perioada friguroasă. Trebuie să-l hidratezi în profunzime, astfel încât pielea să nu sufere din cauza oscilațiil­or de temperatur­ă. Mai mult, dacă ai tenul foarte sensibil, orientează-te către o cremă de față care să aibă puține ingredient­e dăunătoare în compoziție. Renunță la produsele cu silicon sau alcool. Cele mai potrivite sunt acelea pe a căror etichetă se găsesc: ureea, pantenolul, alantoina, uleiul de migdale și uleiul de trandafir sălbatic, bogat în vitaminele A și C.

Q Doinița (43), via e-mail: Chiar dacă eu cred că am grijă de părul meu, acesta nu mai are strălucire și, în ultimul timp, am observat că vârfurile sunt despicate, în ciuda faptului că nu am făcut abuz de placă sau de ondulator. Cum ar trebui să procedez?

A Draga mea, felul în care îngrijim părul își pune amprenta asupra stării sale de sănătate. Pentru a evita vârfurile despicate, este bine să acorzi o mai mare importanță produselor pe care le folosești. Încearcă șampoanele care nu conțin sulfați și care au în compoziția lor ulei de argan. Tunde-te regulat, pentru a îndepărta zonele care au avut de suferit. Și, poate cel mai important, folosește protecția termică atunci când te usuci.

Q Zoe (29), București: În curând voi împlini 30 de ani. Am tot citit că atunci este momentul să schimb câte ceva în modul cum mă îngrijesc. Dar, pentru că sunt foarte multe informații, nu m-am putut decide. Pe ce anume ar trebui să pun un accent mai mare?

A Îngrijirea tenului diferă de la o vârstă la alta. Odată cu schimbarea prefixului, este bine să acorzi o mai mare importanță zonei delicate a ochilor. De aceea, cremele antirid încep să-și facă loc în rutina ta. În același timp, nu uita nici de produsele de make-up ce conțin SPF, indiferent de anotimp.

 ??  ?? Uleiul de argan ajută la creșterea sprâncenel­or.
Uleiul de argan ajută la creșterea sprâncenel­or.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania