Ioana

Sfaturi pentru unghii sănătoase

Mâinile sunt cartea de vizită a femeilor. Unghiile cu tendință de exfoliere ne pot împiedica să avem o manichiură așa cum ne dorim.

- irinaminca.com Irina Mincă

Cum eviți exfolierea și ruperea unghiilor? Atenție la produsele folosite și la ordinea în care le aplici! ▶ Taie unghiile cât mai

scurt pentru a evita ruperea lor. Cel mai bun moment pentru tăierea unghiilor este imediat după baie, când cuticula este înmuiată, iar unghia, mai flexibilă. ▶ Știai că pila de unghii se folosește prin mișcare într-o singură direcție? Pilirea în exces duce la exfolierea și degradarea straturilo­r de cheratină. Bufferul (pila pătrată) este perfect pentru părțile laterale și colțuri. Ea nu se folosește pe suprafața unghiei, mai ales dacă unghia e casantă și cu tendință de exfoliere.

▶ Aplică un ulei hidratant pentru cuticule și masează până la absorbție. O cuticulă sănătoasă susține unghia sănătoasă. Poți să folosești chiar și uleiuri vegetale (argan, caise, migdale) sau o cremă de mâini emolientă. Pont: hidratează din plin mâinile și poartă pe timpul nopții mănuși din bumbac. În felul acesta, produsul actionează mai în profunzime și catifelare­a se menține.

▶ Există tratamente speciale cu vitamine care întăresc și susțin unghiile. Folosește-le înaintea lacului de unghii. De exemplu, vitaminele A și E. Amestecă-le și masează o dată pe zi.

▶ Base-coat-ul este produsul care se aplică înaintea ojei colorate. E un lac transparen­t sau cu tentă de alb/roz (în funcție de brand) și creează o peliculă protectoar­e pentru unghii. Alege variante care nu conțin formaldehi­dă.

▶ Top-coat-ul reprezintă ultimul pas al manichiuri­i corecte, conferă luciu și sigilează, pentru o rezistență cât mai îndelungat­ă. Achizițion­ează doar produse de calitate, păstreazăl­e la loc uscat și aruncă-le dacă s-au întărit.

▶ Lacurile de unghii semiperman­ente cu uscare la UV pot să afecteze unghiile fragile. Asigură-te că faci și pauze în care aplici tratamente. Un tratament naturist la îndemână: folosește zeamă de lămâie pentru a întări și albi suprafața unghiei.

▶ Alege dizolvantu­l fără acetonă. E mai puțin agresiv pentru unghie și curață blând. Caută formule cu provitamin­e și uleiuri vegetale.

 ??  ?? Există tratamente speciale cu vitamine care întăresc și susțin unghiile.
Există tratamente speciale cu vitamine care întăresc și susțin unghiile.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania