Ioana

Lucruri de evitat iarna

Sezonul rece aduce, pe lângă o sumedenie de aspecte pozitive, și câteva minusuri pe care le resimțim cel mai puternic chiar pe pielea noastră.

- Irina Stănescu beauty editor Ioana

Frigul își pune foarte repede amprenta asupra psihicului, dar și asupra corpului. Dacă, în materie de vestimenta­ție, hainele călduroase ne salvează și de această dată, pielea trebuie tratată cu mare grijă, astfel încât ea să-și păstreze frumusețea și strălucire­a cu care ne-am obișnuit.

Iată ce trebuie să eviți în această perioadă:

1

SĂ RENUNȚI LA HIDRATARE

Cea mai mare problemă pe care o aduc temperatur­ile scăzute este faptul că pielea se deshidrate­ază, se usucă, se umple de pete roșii. Tocmai de aceea este momentul să schimbi crema pentru ten și corp pe care o foloseai în timpul verii. Orientează­te către una mai grasă, care să hidrateze în profunzime. Nu uita nici de mâini, al căror aspect spune foarte multe despre modul cum te îngrijești. Ideal ar fi ca seara să le hidratezi foarte bine și să folosești o pereche de mănuși peste noapte, astfel încât crema să pătrundă mult mai bine în piele.

2

SĂ FOLOSEȘTI SĂPUNUL PENTRU CURĂȚAREA FEȚEI

Acesta conține substanțe care îți agresează pielea sensibilă. Este bine să eviți produsele ce conțin alcool. Loțiunile micelare sau demachiant­ele delicate sunt de preferat.

3

DUȘURILE FOARTE FIERBINȚI

Chiar dacă vii acasă înfrigurat­ă, folosește apă călduță atunci când faci duș sau baie. Apa caldă usucă pielea și tocmai acest aspect încerci să-l previi.

4

ALIMENTAȚI­A

BAZATĂ PE FAST-FOOD Evită să mănânci pe fugă și acordă o importanță mai mare felului în care te hrănești. Peștele și nucile, bogate în acizi grași omega 3, care ajută la menținerea hidratării tenului. 5 SĂ RENUNȚI LA PROTECȚIA SOLARĂ Arsurile cauzate de soare pot fi iarna mult mai dure decât cele din timpul verii. Acest lucru este urmarea faptului că zăpada reflectă lumina soarelui și sporește efectul ei asupra pielii. Protecția solară trebuie să se regăsească și acum în ritualul de îngrijire.

6

SĂ RENUNȚI LA MĂȘTILE DE PĂR

Fața și mâinile nu sunt singurele părți ale corpului care suferă de frig. Scalpul este și el sensibil și predispus la deshidrata­re tocmai din cauza pălăriilor și căciulilor cu care ne protejăm de frig. O mască din ulei de măsline, aplicată o dată pe săptămână, te scoate din încurcătur­ă și de această dată. Ea calmează cu brio pielea iritată.

7

SĂ NU BEI APĂ

Apa stimulează umiditatea corpului, așa că nu-l lăsa să sufere de sete. Renunță la băuturile acidulate și folosește apă plată și sucuri naturale, de preferat care să conțină puțin zahăr.

8

SĂ NU HIDRATEZI BUZELE

Este perioada perfectă pentru a testa cât mai multe balsamuri de buze. Chiar dacă nu ești adepta rujurilor strălucito­are și colorate, cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău. În plus, poți folosi produsele incolore, dar care sunt potrivite în această perioadă.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania