Ioana

Ornamente vesele și inedite

Dacă îți dorești un brăduț de Crăciun deosebit și te-ai plictisit de globurile tradiționa­le, poți confecțion­a chiar tu cele mai frumoase decorațiun­i. Simple și de efect!

-

3 lumânări cu baterie marker negru vopsea acrilică roșie pensulă sârmă plușată roșie și albastră foarfecă șnur roșu pistol cu baghete de silicon 2 pompoane roșii și 2 albastre, toate micuțe

10x10 cm fetru negru

5x2 cm fetru roșu

50 cm panglică roșie cu buline

Cum procedezi. Pentru a obține decorațiun­i om de zăpadă, desenezi pe lumânare cu markerul negru (sau vopsea acrilică) ochii și gura – cinci puncte mai mici, ca și cum ar fi din bucățele de cărbune (fig. 1). Colorezi flacăra lumânării cu vopsea roșie, pentru a semăna mai bine cu un nas din morcov. Tai din sârma plușată o bucată cât să înconjoare pe o treime lumânarea, treci prin ea o agățătoare făcută din 20 cm de șnur roșu înnodat la capete și o fixezi cu silicon (fig. 2 și 3). Apoi lipești și pompoanele în capetele ei pentru a închipui o apărătoare pentru urechi (fig. 4). Pentru omul de zăpadă cu joben, decupezi din fetrul negru o pălărie (fig. 5), iar din cel roșu o fâșie, cu rol de panglică. Le prinzi de lumânare tot cu pistolul de lipit cu silicon. Apoi prinzi și agățătoare­a din șnur deasupra lumânării, în spațiul mascat de joben. La final tai cam 15 cm de panglică roșie pe care o lipești în partea de jos a fiecărei lumânâri pentru a închipui un fular. Sărbători fericite!

 ??  ??
 ??  ?? 1 4
1 4
 ??  ?? 2 5
2 5
 ??  ??
 ??  ?? 3
3

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania