Ioana

Tiramisù cu limoncello

-

INGREDIENT­E

2 portocale 200 ml de limoncello 4 linguri de miere 200 g de pișcoturi de șampanie 200 ml de espresso de calitate (rece)

250 g de mascarpone 250 g de iaurt natural 1 linguriță de pastă de vanilie 250 g de cireșe coapte ulei de măsline extravirgi­n 100 g de ciocolată albă (rece)

1. Se taie fâșii din coaja portocalel­or. Se stoarce deasupra tot sucul lor, se adaugă 100 ml de limoncello și 2 linguri de miere. Se fierbe înăbușit, pe foc moderat, până se obține un sirop gros.

2. Se acoperă fundul unui castron pentru servit, de 24 cm, cu jumătate din pișcoturil­e de șampanie. Se amestecă espresso rece cu limoncello rămas, apoi se stropește cu jumătate din acest amestec stratul de pișcoturi, presându-le ușor pentru a absorbi cât mai bine compoziția cu cafea.

3. Se bat temeinic brânza mascarpone, iaurtul, pasta de vanilie și ultimele 2 linguri de miere, până când rezultă o cremă omogenă. Se așază jumătate din ea în castron, cu o lingură, într-un strat uniform. Se scot sâmburii cireșelor, rupându-le pulpa peste mixul cu mascarpone. Se repartizea­ză la suprafață restul de pișcoturi, se stropesc cu cafea și, în fine, se așterne brânza mascarpone rămasă. Se adaugă siropul și coaja de portocală peste tiramisù, apoi se stropește cu puțin ulei de măsline extravirgi­n. Se acoperă și se dă la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte. Se ornează cu ciocolată albă rasă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania