Ioana

Haihui prin lume

Mare, soare și căldură în toiul iernii

-

Cu siguranță, paradisul terestru nu-i doar unul pe pământ, iar atunci când vrei să fugi de „urgia albă“din România, nu-i ușor de ales. Ce poți face într-un anume loc, dacă e sigur și care sunt costurile pot fi factori decisivi în alegerea ta pentru iarna asta.

Ca să-ți simplifici opțiunile, îți propun trei destinații din colțuri diferite ale lumii, în care poți trăi senzația unică de a sta la plajă în timp ce compatrioț­ii tăi nu mai știu câte geci să mai pună pe ei!

ZANZIBAR,

PLAJĂ ALBĂ CÂT VEZI CU OCHII

Asta se întâmplă la fiecare reflux, Zanzibar fiind cunoscut ca locul cu o diferență enormă a mareei. Așa că, dacă acum apa e la picioarele tale, în doar câteva ore va fi chiar și la doi kilometri distanță, în funcție de cât de lină e plaja. În acest moment, colonii întregi de corali rămân dezvelite, noi insule de nisip fin și neatins își fac apariția, iar apa oceanului capătă o culoare de verde smarald unică în lume, față de turcoazul cristalin de la flux.

ÎNVAȚĂ CE E RELAXAREA

Plaje sunt zeci și toate au ce oferi: paradisul exotic pe care îl cauți cu jind. Aici, timpul curge altfel, iar hakuna-

matata (nu-i problemă) și pole-pole (încet-încet) sunt stiluri de viață, greu de înțeles inițial de către noi, cei care trăiesc în viteză. Însă toți turiștii ajung să le îmbrățișez­e, mai puțin atunci când le e foame, iar mâncarea apare peste două ore!

ANIMALE RARE

Nu poți veni pe insulă fără să-ți faci noi prieteni… altfel! Află că țestoasele de 250 kh te așteaptă în Prison Island, iar în Pădurea Jozani vei găsi singura colonie de maimuțe din specia Red Columbus de pe glob. Apoi, dacă te pasionează oceanul și pleci cu barca în larg, vei avea ocazia să zărești delfinii. Iar seara, la bar, s-ar putea să te surprindă vreun lemur care vrea să fure fructele de pe mese!

 ??  ?? Țestoasele din Prison Island sunt extrem de prietenoas­e, sociabile.
Țestoasele din Prison Island sunt extrem de prietenoas­e, sociabile.
 ??  ?? Scoicile se strâng la reflux.O mare de alb și albastru, peisaj la reflux Când vine fluxul, apele oceanului capătă nuanțe ireale.
Scoicile se strâng la reflux.O mare de alb și albastru, peisaj la reflux Când vine fluxul, apele oceanului capătă nuanțe ireale.
 ??  ?? Câți oameni se pot lăuda cu asemenea amintiri?
Câți oameni se pot lăuda cu asemenea amintiri?
 ??  ?? Anuradhapu­ra, o minune arheologic­ă și arhitectur­ală apreciată în toată Asia de Sud
Anuradhapu­ra, o minune arheologic­ă și arhitectur­ală apreciată în toată Asia de Sud
 ??  ?? Așa arată plantațiil­e în scări din Sri Lanka.
Așa arată plantațiil­e în scări din Sri Lanka.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania