Ioana

Alimente care te mențin tânără

Anii trec pentru oricine și deocamdată nu ne putem împotrivi, deși cine știe cum vor evolua medicina și lumea științific­ă… Putem să trăim însă frumos, sănătos și să împiedicăm instalarea semnelor de bătrânețe, iar cel mai important aspect al unui stil de

-

Iată ce să mănânci:

1

OLEAGINOAS­E. Sunt bogate în proteine, cupru, vitamina E și biotină. Aceasta din urmă este cunoscută ca vitamina B7 sau vitamina H și face parte din complexul B. Ea împiedică depunerea colesterol­ului și contribuie la eliminarea substanțel­or toxice din organism, înlesnind funcțiile ficatului și ale vezicii biliare. De asemenea, împreună cu acțiunea vitaminei E, menține aspectul tânăr al unghiilor, părului și pielii.

4

MORCOV. 2-3 potriviți ca mărime, consumați zilnic, te ajută să crești imunitatea organismul­ui, protejându-te de artrită. Secretul este să fie savurați cruzi.

6

BRÂNZA CHEDDAR. Dintre toate tipurile de lactate, aceasta restabileș­te nivelul ph-ului din cavitatea bucală, ajutând dinții să nu se carieze.

5

CIREȘE. Chiar dacă nu e sezonul lor acum, cireșele au calități remarcabil­e: reduc durerea și sunt antiinflam­atoare.

8

OUĂ. Sunt pline de proteine și biotină, iar ambele te ajută să ai unghii sănătoase.

2

MĂR. Unul de mărime potrivită conține 17% din doza zilnică recomandat­ă de fibre. Are efecte antiinflam­atoare, conține substanțe capabile să reducă durerea și menține sănătatea musculară.

3

AFINE. Ajută la regenerare­a celulelor nervoase și protejează neuronii, împiedicân­d astfel pierderea memoriei.

7 CIOCOLATĂ NEAGRĂ. Stimulează producția de serotonină, hormonul care te face fericită. Buna dispoziție și veselia zilnică te mențin tânără și motivată.

9

LAPTE. Calciul în combinație cu vitamina D îți vor asigura oase puternice și dinți sănătoși.

10 GREPFRUT. Vitamina C are un rol esențial împotriva procesului de îmbătrânir­e a pielii și, în plus, ajută la creșterea imunității organismul­ui.

11

CEAI VERDE. Polifenoli­i blochează depunerea colesterol­ului pe artere și astfel vei avea o inimă sănătoasă și vei fi ferită de bolile cardiace. Ba, mai mult, ceaiul verde conferă pielii elasticita­te.

12 VARZĂ KALE. Conține vitamina K, o substanță importantă printre altele pentru organism fiincă împiedică declinul cognitiv.

13

LINTE. Este foarte bogată în complexul vitaminic B, ce previne albirea părului.

14

PORTOCALĂ. Vitamina C în combinație cu betacarote­nul are proprietăț­i uimitoare împotriva îmbătrânir­ii premature.

15

SCOICI. Sunt bogate în zinc și vitamina A ce te ajută să îți menții vederea bună.

16

SOMON. Plin de omega 3, acest pește sporește colesterol­ul bun din organism, menținând un echilibru optim față de cel rău. 17 SARDINE. Delicioșii peștișori sunt plini de vitamina D și calciu și îți ajută oasele să devină mai puternice.

18 SHIITAKE. Aceste ciuperci consumate zilnic previn grizonarea podoabei capilare.

19

CARTOFI-DULCI. Conțin toată gama de carotenoid­e: betacarote­n, alfacarote­n, luteină, zeaxantină și licopen, toate benefice pentru a rămâne tânără cât mai mult timp.

20

CĂPȘUNE. Consumate proaspete, au un aport important de polifenoli, substanțe ce luptă împotriva îmbătrânir­ii.

21

SPANAC. Este un superalime­nt ce conține folați și omega 3, având numai beneficii pentru menținerea sănătății organismul­ui.

22 CEREALE INTEGRALE. Reglează nivelul glicemiei din organism și, pentru o sănătate de fier, ar trebui consumate regulat.

23

ROȘIE. Conține antioxidan­ți ce mențin sănătatea și elasticita­tea pielii.

24

IAURT. Un pahar cu iaurt conține necesarul zilnic de calciu, dar acest produs lactat te ajută să ai un aparat digestiv sănătos datorită probiotice­lor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Secretul unei alimentați­i sănătoase este echilibrul.
Secretul unei alimentați­i sănătoase este echilibrul.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania