Ioana

Clătite cu sfeclă roșie

-

Pentru a-și păstra culoarea rozalie la copt, fă clătitele doar cu făină albă și înlocuieșt­e zahărul brun cu zahăr de mesteacăn.

MOD DE PREPARARE

1. Într-un bol se pun făina de hrișcă și făina albă, bicarbonat­ul, sarea, praful de copt și scorțișoar­a. Se amestecă bine.

2. În blender se pun sfecla roșie tăiată cubulețe, puțin lapte de soia și se mixează bine. Se adaugă tot laptele și zahărul brun și se omogenizea­ză un piure. La final, se adaugă ouăle.

Se mixează puțin și gata!

3. Se amestecă ingredient­ele uscate cu cele lichide folosind un tel de mână. Aluatul trebuie să aibă o compoziție groasă.

4. Se încinge o tavă de teflon cu puțin ulei, uleiul se șterge cu un șervețel, apoi cu un polonic se pun clătitele și se coc pe rând.

5. Eu am folosit o paletă de silicon pentru a întoarce clătitele. În 1-2 minute, la foc mic de tot, clătitele se coc pe fiecare parte.

6. Se servesc simple, cu sirop de arțar, cu stafide și nucă-de-cocos. Poftă bună!

 ??  ?? ¾ cană făină de hrișcă (cană de 300 ml) ¾ cană făină albă 3 linguri zahăr brun ½ cană sfeclă roșie fiartă ½ linguriță praf de copt ½ linguriță bicarbonat ½ linguriță sare ½ linguriță scorțișoar­ă 2 ouă mărime medie 1 cană lapte de soia
¾ cană făină de hrișcă (cană de 300 ml) ¾ cană făină albă 3 linguri zahăr brun ½ cană sfeclă roșie fiartă ½ linguriță praf de copt ½ linguriță bicarbonat ½ linguriță sare ½ linguriță scorțișoar­ă 2 ouă mărime medie 1 cană lapte de soia

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania