Ioana

Tort de înghețată

-

Cu ocazia lunii iubirii, Ioana s-a gândit să-ți arate o rețetă inedită, de savurat în doi și testată de colegii de la Practic în Bucătărie. Mulțumim Soniei Stanciu, lui Lili Jerlăianu și fotograful­ui Mihai Nicolae pentru ajutorul acordat.

MOD DE PREPARARE

1. Lași înghețata la temperatur­a camerei și o amesteci până devine o pastă groasă. Când se poate modela, o pui într-o formă. O păstrezi în frigider timp de 15 minute, la temperatur­ă mai mare. Într-un blender sau cu ajutorul furculiței, amesteci fructele de pădure cu 2 linguri zahăr și 200 ml apă. Întinzi această compoziție peste blatul de tort și o însiropezi bine. Într-un bol, bați spumă albușurile cu zahărul rămas și cu puțină sare, apoi mixezi până devine o compoziție destul de groasă.

2. Pornești cuptorul la 250ºc. Așezi într-o tavă blatul de tort însiropat, peste care pui înghețata din formă. Dacă nu iese din prima, o lași câteva minute la temperatur­a camerei. Acoperi cu un strat uniform de albușuri bătute spumă și introduci în cuptor pentru 3-4 minute, timp necesar pentru coacerea albușurilo­r. Astfel, nu va avea timp să se decongelez­e înghețata.

3. Servești tortul imediat, alături de un sos din fructe de pădure. Cu siguranță îți va rămâne sirop de la blat, pentru că nu-l vei folosi pe tot la însiropat.

 ??  ?? Dacă ai un blog de bucătărie sau vrei să recomanzi unul, scrie-ne pe adresa revista_ioana@burda.ro.
Dacă ai un blog de bucătărie sau vrei să recomanzi unul, scrie-ne pe adresa revista_ioana@burda.ro.
 ??  ?? Preț: 20 lei - 8 porții; Pregătire: 45 minute; Coacere: 3-4 minute Ingredient­e500 g înghețată de căpșune 100 g fructe de pădure 100 g zahăr 1 blat de tort din 3 ouă 3 albușuri sare
Preț: 20 lei - 8 porții; Pregătire: 45 minute; Coacere: 3-4 minute Ingredient­e500 g înghețată de căpșune 100 g fructe de pădure 100 g zahăr 1 blat de tort din 3 ouă 3 albușuri sare
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania