Ioana

5 grădini zoologice din Europa

-

De fiecare dată când vizităm un oraș ne place să mergem și la ZOO. Am făcut un top din punctul nostru de vedere al parcurilor pe care le-am vizitat până acum. Iată-l:

BARCELONA

Ne-a impresiona­t cel mai mult, pentru că nu folosește cuști pentru animale, ci șanțuri foarte adânci care îți permit să vezi vietățile mult mai bine. Grădina conține și un imens teren de joacă pentru copii. Unul dintre acvarii oferă spectacole cu delfini, iar copiii pot beneficia de tururi cu ghid, ateliere de lucru, dar și sesiuni de hrănire a animalelor. Un bilet pentru adulți este 19,9 euro, iar pentru copii, 11,95. Toate detaliile le găsiți pe site-ul www.zoobarcelo­na.cat.

VIENA

Cel mai mult ne-au plăcut ursuleții panda. Când am vizitat parcul, foarte multe animăluțe aveau puișori și erau foarte drăgălași. Fondată de împăratul Francisc I în 1752, ca menajerie regală, această grădină zoologică, cea mai veche din lume, găzduiește 750 de animale sălbatice și domestice. Un bilet pentru adulți costă 16,5 euro, copiii plătesc 8, iar cei sub șase ani au intrarea gratuită. Detalii, pe www.zoovienna.at.

PARIS

Am vizitat La Ménagerie, care face parte din Muzeul de Istorie Naturală și care se află în inima Parisului. 210 mamifere din 50 de specii, 320 de păsări provenite din 80 de specii, 150 de amfibieni din 10 specii și 1.100 de insecte reprezintă bogăția acestei grădini. Un bilet e 13 euro, iar copiii și adolescenț­ii plătesc 9. Detaliile le găsiți pe site-ul Muzeului Național de Istorie Naturală, www.mnhn.fr.

ROMA

Bioparco oferă diverse activități pentru părinți și copii: hrănirea animalelor, face-painting, plimbare cu trenulețul etc. Puteți să îmbinați vizita la zoo cu o plimbare prin Villa Borghese, un parc întins unde te poți relaxa în voie sau poți întreprind­e diverse activități fizice. Un bilet pentru adulți costă 15 euro, iar copiii plătesc 12. Pentru mai multe informații, intrați pe www.bioparco.it.

LONDRA

Grădina zoologică din Londra se află pe ultimul loc în preferințe­le noastre deoarece ni s-a părut mică și nu atât de spectaculo­asă în comparație cu celelalte pe care le-am vizitat. Acest lucru nu înseamnă că nu este un obiectiv bun de vizitat. Un bilet pentru adulți costă 19,09 lire în sezonul răcoros și 22,5 în rest, iar copiii plătesc 14,09/16,65.

Consultați www.zsl.org.

 ??  ?? Viena Barcelona Paris
Viena Barcelona Paris

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania