Ioana

Pas cu pas

-

Masajul scalpului

Masajul scalpului este o metodă foarte bună de relaxare și detensiona­re. Mai mult decât atât, el ajută la stimularea creșterii părului datorită intensific­ării fluxului sangvin în această parte a corpului.

1

Înainte de a începe, spală-te pe mâini cu săpun și apă călduță.

2

Înfășoară părul într-un prosop cald, pentru 10-15 minute.

3

Descurcă părul bine, cu un pieptăn cu dinți rari.

4

Folosește ulei de avocado, nucă de cocos sau migdale. Aplică-l în cantități mici, pornind din părțile laterale, cu buricele degetelor, ajungând până în creștet. Ai grijă să acoperi toată suprafața scalpului pentru a avea efectele scontate.

5

Mișcările trebuie să fie delicate și nu foarte bruște, pentru că sunt mult mai relaxante.

6

Începe masajul cu mișcări circulare, din spate spre față, iar apoi invers. 7 Concentrea­ză-te mai apoi asupra gâtului. Susține cu o mână capul, iar cu degetul mare de la cealaltă începe masajul, tot cu mișcări concentric­e. Celelalte degete te vor ajuta să presezi cu delicatețe partea opusă. Pentru că în această zonă se acumulează tensiune, este bine să insiști mai mult timp, fără însă a face abuz de mișcări bruște.

8

Masează capul cu podul palmelor, rotind mâinile de jur împrejurul părului de la tâmple. Aplică o presiune ușoară și împinge în sus preț de câteva secunde.

 ??  ?? Folosește diverse uleiuri în timpul masajului.
Folosește diverse uleiuri în timpul masajului.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania