Ioana

Beauty expert

O manichiură îngrijită este visul oricărei femei, pentru că, da, mâinile reprezintă o carte de vizită. Tocmai de aceea, unghiile au nevoie de multă atenție.

-

Unghii frumoase

Unghiile sănătoase nu reprezintă numai un plus pentru aspectul nostru, ele ne ușurează viața de zi cu zi. La urma urmei, ele ne ajută în activități­le pe care le desfășurăm zilnic. Dar atunci când acestea sunt agresate de lacuri nepotrivit­e, de substanțe nesănătoas­e sau sunt private de vitaminele sau mineralele necesare, devin fragile și casante.

CUM SĂ AI UNGHII SĂNĂTOASE:

1 POARTĂ MĂNUȘI SPECIALE când folosești detergenți sau alte substanțe chimice. Acestea usucă pielea, dar și unghiile.

2 Din când în când, RENUNȚĂ LA LACURILE COLORATE ȘI ALEGE UNUL HRĂNITOR, conceput special pentru protecția unghiilor. 3 Hrana este foarte importantă. Te ajută în acest sens CEREALELE ȘI SEMINȚELE (de dovleac sau floareasoa­relui), dar și CARNEA ROȘIE, ce conține zinc. Acest element chimic stimulează producția de cheratină, care este esențială pentru niște unghii puternice.

4 LEGUMELE PROASPETE fortifică unghiile. Vitamina B, pe care o găsim în soia, spanac, ciuperci sau conopidă, hrănește și întărește unghia.

5 BEA MULTĂ APĂ. O cantitate potrivită de lichid nu este bună doar pentru piele, ci și pentru unghii fiindcă le ajută să fie mai netede și rezistente. Poate că ai observat striațiile ce apar pe unghii, care își fac simțită prezența tocmai în urma unui consum redus de lichide. 6 Dacă ai unghiile casante, RENUNȚĂ SĂ LE SCURTEZI CU FOARFECA. Folosește în schimb o pilă de bună calitate.

7 Alege tratamente­le pe care le poți face chiar la tine acasă. BĂILE PE BAZĂ DE INGREDIENT­E NATURALE, precum laptele, uleiul de măsline sau lămâie, relaxează și conferă pielii și unghiilor o strălucire de invidiat.

8 MERGI LA MEDIC atunci când unghiile sunt decolorate, îngroșate și au aspect nesănătos. Acestea pot fi semnele unor afecțiuni.

 ??  ??
 ??  ?? Private de vitamine, unghiile devin casante.
Private de vitamine, unghiile devin casante.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania