Ioana

Fashion expert

Uneori incomode, tocurile pantofilor au puterea de a transforma o ținută banală într-una șic. Iar pentru o fashionist­ă este esențial să cunoască aceste aspecte.

-

Totul despre tocuri

Clasificat­e după înălțime (mari, medii sau mici) ori după formă, unele tocuri au ieșit din modă, altele se poartă în continuare. Practica ne-a învățat despre ciclicitat­ea trendurilo­r, deci fii mereu pregătită! Christian Louboutin, celebrul designer de încălțămin­te de lux, spunea că pantofii ne transformă limbajul trupului și atitudinea, ridicândun­e atât fizic, cât și emoțional. Există peste 30 de tipuri de tocuri, însă acum am ales să ne ocupăm de cele mai importante, care sunt încă pe val.

1

HIGH HEEL SAU TOC CUI. Este un clasic în modă, înălțimea variază între 5 și 12 cm și are o siluetă foarte subțire. De obicei, pantoful este prevăzut cu o platformă ascunsă, ceea ce îl transformă (oarecum) într-o pereche mai ușor de purtat.

2

STILETTO. Se aseamănă cu tocul cui, dar are baza de sus ușor mai lată față de primul, iar baza de jos este mai ascuțită. Pantoful nu are platformă și este purtat pentru a accesoriza atât ținute elegante, cât și smart casual.

3

ITALIAN. Este tot un toc înalt, cu ambele baze egale și poate ajunge până la 15 cm înălțime.

4

CONIC. Forma este dată de diferența de mărime a bazelor, fiind mai lat sus. Înălțimea este, de regulă, medie, iar pantoful e comod de purtat datorită stabilităț­ii tocului, prevăzut cu o siluetă robustă.

5

CURBAT. Derivă din tocul conic și, evident, are o ușoară curbare spre exterior. I se spune și „comma heel“pentru că se aseamănă cu semnul grafic al virgulei. Unii designeri de încălțămin­te au ales să curbeze tocul spre interior.

6

CUBANEZ. Este un toc bărbătesc, lat, mediu ca înălțime și gros, adaptat pentru pantofii de damă. Silueta aduce aminte de forma clepsidrei.

7

FRANȚUZESC. Asemănător celui anterior, tocul franțuzesc sau Ludovic s-a născut din inspirația designeril­or din istorie, care au studiat pantofii purtați la curtea Regelui Soare. Este totuși mai puțin înalt ca tocul cubanez.

8

WEDGE. Tocul este înalt, însă întregul pantof are platformă, de la degete până la călcâi, oferind stabilitat­e când este purtat.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania