Ioana

Detaliile care fac diferența

-

Ai plecat vreodată de la un centru spa simțindu-te în al nouălea cer și întrebându-te cum or fi reușit oamenii aceia să-ți producă această stare? De altfel, îți dorești foarte mult să repeți experiența, dar nu ai timp sau resurse. Cu toate acestea, există câteva trucuri cu ajutorul cărora să te bucuri de spa la tine acasă.

Este foarte adevărat că specialișt­ii din centrele de relaxare și terapie au la îndemână produse profesiona­le, care dau rezultate imediate și pe care tu le poți procura numai cu dificultat­e. Diferența dintre experiența de acolo și cea de acasă rezidă și în micile detalii importante pe care ți le dezvăluim în cele ce urmează, ca să le pui și tu în aplicare.

Pictează-ți masca După ce ți-ai pregătit tenul, aplică o mască (homemade sau cumpărată) hidratantă și hrănitoare cu ajutorul unei pensule. Aceasta trebuie să fie micuță, cu peri foarte fini. Ea nu doar că întinde uniform substanța, dar te și masează ușor, creându-ți senzația unor gâdilări relaxante.

Fă o baie de aburi

Pe vremuri, când nu existau în saloanele de înfrumuseț­are aparate de aburi, porii feței erau deschiși cu o banală inhalație. Umple un recipient cu gura largă cu apă clocotită în care adaugi ierburi aromatice uscate și câteva picături de uleiuri esențiale (lavandă, cimbru), acoperă capul cu un prosop curat și inhalează vaporii preț de 15-20 de minute. Efectul este unul de detoxifica­re.

Folosește încheietur­a degetelor

Masajul facial realizat prin mișcări de unduire a degetelor, în locul celui făcut strict cu ajutorul buricelor, oferă efectele scontate. Pentru a impulsiona circulația sangvină în zona feței și gâtului, aplică o soluție de curățat tenul, apoi treci la masajul propriu-zis.

Agață eucalipt pe para de la duș

În contact cu apa caldă și vaporii, câteva frunze proaspete ale acestei plante relaxează corpul și revigoreaz­ă simțurile.

Încălzește un prosop curat

Folosește, dacă ai acasă, aparatul de gătit orez la aburi. Pune un prosopel curat, lasă-l să se încălzeasc­ă și să se umezească, apoi așază-l pe fața curată. De obicei, procedeul fixează masca tratament aplicată anterior și scoate impurități­le din piele.

 ??  ?? Relaxează-te cu ajutorul masajului făcut la tine acasă.
Relaxează-te cu ajutorul masajului făcut la tine acasă.
 ??  ?? Pentru măștile de față, folosește doar ingredient­e naturale.
Pentru măștile de față, folosește doar ingredient­e naturale.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania