Ioana

Midii cu smântână

-

INGREDIENT­E

1 kg midii 125 ml vin alb sec 2 roșii cherry 75 g ceapă eșalotă 1 fir cimbru proaspăt 1 fir pătrunjel proaspăt 1 foaie de dafin 10 g usturoi 5 g pătrunjel

25 g unt sărat 10 g amidon 100 ml smântână grasă

1. Se spală midiile și se triază: se îndepărtea­ză cele deschise care nu se închid atunci când batem în ele. Se taie roșiile rondele, iar ceapa se toacă grosier. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă midiile, vinul, ceapa, roșiile, cimbrul, puțin pătrunjel și foaia de dafin. Se încing la foc iute, amestecând până ce toate midiile se deschid.

2. Se scot midiile din tigaie, păstrând sucul, care se dă în fiert până ce volumul îi scade la jumătate. Se pasează apoi sosul într-o strecurăto­are tapetată cu prosop de hârtie (ca să filtrăm eventualel­e fire de nisip). Se recupereaz­ă zeama, pentru a prepara sosul.

3. Se toacă usturoiul și puțin pătrunjel. Se topește untul într-o cratiță și se adaugă usturoiul și pătrunjelu­l; se lasă la foc 3 min., apoi se adaugă amidonul și se amestecă; se mai lasă la foc mediu 2 min. Se adaugă smântâna și zeama de la midii și se amestecă pe foc moale până ce sosul se îngroașă.

4. Se reașază midiile în cratiță, se toarnă sosul și se reîncălzeș­te la foc mediu 5 min.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania