Ioana

Nuca de cocos

Uleiul de cocos este foarte popular și, cu siguranță, îl folosești deja în bucătărie sau pentru îngrijirea ta. Dar știai că poți înlocui mai bine de jumătate din produsele cosmetice pe care le ai în baie cu acest ulei miraculos?

-

Uleiul de cocos conține peste 90% acizi grași saturați, incluzând acizii lauric și caprilic, despre care se spune că au un efect antibacter­ian. În același timp, el este bogat în vitamine și minerale, atât de benefice pentru piele și păr.

POTRIVIT PENTRU PIELE

Chiar dacă se numește „ulei“, consistenț­a sa la temperatur­a camerei este una solidă, asemănătoa­re unturii. Aplicat pe piele, uleiul de cocos se topește și poate fi ușor masat, fiind absorbit imediat, fără a lăsa o peliculă grasă la exterior. Este potrivit în special celor care au pielea uscată, agresată de frig. Poți adăuga o lingură cu ulei de cocos chiar și în cadă. El se topește repede și vei fi învăluită de un miros divin. La fiuleiul nal, vei constata că nu mai trebuie să folosești o loțiune hidratantă, pentru că pielea este deja catifelată.

PERFECT PE BUZE

Aplicat direct pe buze, uleiul de cocos hrănește asemenea unui balsam. Dacă înainte de hidratare vrei să înlături celulele moarte, adaugă puțin zahăr în ulei și masează buzele. Acest tratament este potrivit și pentru călcâie sau coate.

UN PĂR STRĂLUCITO­R

Aplică ulei de cocos pe lungime și lasă-l să acționeze peste noapte. Dimineața este musai să te speli. Părul devine mai strălucito­r, ușor de pieptănat și catifelat. Pentru a evita petele grase de pe pernă, folosește un prosop pentru a-ți înfășura părul. Poți utiliza de cocos ca produs de styling. Imediat după ce te-ai coafat, îmblânzeșt­e firele rebele cu o cantitate mică de ulei.

DEMACHIANT NATURAL

Puțin ulei pe o dischetă demachiant­ă face minuni pentru îndepărtar­ea machiajulu­i. Este potrivit și pentru zona ochilor, deoarece nu conține substanțe ce agresează pielea delicată.

PREGĂTEȘTE DERMA PENTRU EPILARE

Dacă obișnuieșt­i să îndepărtez­i părul de pe corp cu ajutorul lamei de ras, alege în locul spumei uleiul de cocos. Lama glisează mai ușor pe piele, iar aceasta se va calma mai repede grație efectului antiinflam­ator al uleiului.

 ??  ?? Chiar dacă se numește „ulei“, consistenț­a sa la temperatur­a camerei este una solidă.
Chiar dacă se numește „ulei“, consistenț­a sa la temperatur­a camerei este una solidă.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania