Ioana

Greșeli care îngrașă părul

Părul bogat, strălucito­r și sănătos este un ideal de frumusețe al multora dintre noi.

-

Ne confruntăm însă, din păcate, cu multe probleme în ceea ce privește podoaba noastră capilară, iar una dintre acestea este părul care se îngrașă foarte repede și care arată neîngrijit. Iată t numai câteva dintre greșelile pe care le facem fără să vrem și care dăunează firului de păr:

1 Îți prinzi părul foarte des în coadă.

Din această cauză, sebumul scalpului nu se mai poate distribui uniform în păr. Rezultatul? Scalpul se îngrașă mai mult. Soluția este să porți liber părul mai des.

2 Ai obiceiul de a-ți trece mâna prin păr de multe ori pe zi.

Doar știi că și când îți pui mâna pe față murdăria și praful de pe degete ajung imediat în contact cu pielea. Lucru valabil și pentru păr.

3 Treci prin schimbări hormonale.

Aceste fluctuații pot duce la o producția excesivă de sebum. Aceste modificări apar la pubertate, în timpul sarcinii sau la menopauză.

4 Te piepteni prea des.

Pieptănare­a frecventă a părului distribuie sebumul în mod uniform, ceea ce îl face strălucito­r, dar, în același timp, îl îngrașă.

5 Mănânci nesănătos.

Atunci când alimentați­a ta se bazează în special pe fast-food, dulciuri sau băuturi acidulate, nu trebuie să te mire că și părul are de suferit. Legumele, fructele și cerealele integrale sunt cele care te ajută să ai un păr de invidiat.

6 Folosești greșit produsele de îngrijire.

Măștile, balsamuril­e și uleiurile ajută părul să-și recapete echilibrul și frumusețea numai atunci când sunt folosite așa cum se cuvine. Evită să le aplici direct pe scalp, pentru că acesta va avea de suferit.

7 Peria și pieptănul sunt murdare.

Aceste instrument­e adună praf, care trebuie curățat cu regularita­te, astfel ca, ori de câte ori le folosești, ele să nu agreseze în plus firul de păr.

 ??  ?? Un păr sănătos este strălucito­r și nu se rupe ușor.
Un păr sănătos este strălucito­r și nu se rupe ușor.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania