Ioana

Ce arată locul în care îți apar coșurile

Acneea este cauzată de schimbăril­e hormonale prin care trecem? Nu întotdeaun­a! Localizare­a coșurilor ne spune foarte multe despre starea de sănătate.

-

1 PE BĂRBIE SAU PE GÂT

Acestea apar în special în perioada menstruați­ei, când organismul fiecăreia dintre noi este pur și simplu inundat de hormoni. De exemplu testostero­nul, hormon masculin, duce la stimularea celulelor glandelor sebacee și, mai târziu, la creșterea producției de sebum. Lipsa de estrogen este pronunțată în această perioadă. În aceste momente, te ajută o curățare mai profundă, ce împiedică bacteriile să pătrundă în glada sebacee și să favorizeze dezvoltare­a infecțiilo­r.

2 LA BAZA FIRULUI DE PĂR

Când nu te clătești foarte bine, vei observa că în acea zonă a scalpului se formează coșuri. Produsele de styling sau machiajul care nu sunt curățate așa cum se cuvine pot irita pielea. Este bine să-ți protejezi fruntea când te coafezi și să îndepărtez­i imediat surplusul de produs cosmetic cu apă și săpun.

3 PE BUZE SAU DE JUR ÎMPREJURUL LOR Coșurile sunt cauzate de cele mai multe ori de dietă. De exemplu, alimentele acide pot irita pielea și să provoace inflamații.

În aceste situații, ține cont de semnalele pe care ți le transmite organismul. Sunt diferite de la o persoană la alta.

4 PE OBRAJI Neplăceril­e sunt cauzate în mod special de utilizarea telefonulu­i. Pe suprafața acestuia există foarte multe bacterii, care intră în contact direct cu pielea când purtăm o convorbitr­e telefonică. Spălatul regulat pe mâini te ajută să scapi de

această problemă, dar și dezinfecta­rea telefonulu­i cu o substanță specială este foarte importantă.

5 PE FRUNTE ȘI PE NAS

Zona T reacționea­ză la stres. Este bine să încerci să te relaxezi și să acorzi o mai mare importanță curățării tenului. Folosește cu încredere ceaiul de mușețel sau uleiul de arbore de ceai.

 ??  ?? Un ten acneic poate fi ajutat de produsele dermatocos­metice.
Un ten acneic poate fi ajutat de produsele dermatocos­metice.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania