Ioana

Dwayne Johnson

Este un actor de succes, un sportiv cu performanț­e extraordin­are, are propria colecție de haine, produce filme, iar în 2016 a câștigat aproape 65 de milioane de dolari.

-

Dwayne Douglas Johnson The Rock (46) și-a început cariera ca luptător profesioni­st, are 17 titluri de campion și provine dintr-o familie în care mai toți membrii au evoluat în World Wrestling Entertainm­ent (WWE). El are origini canadiene după tată și samoane după mamă. A avut o apariție episodică în celebrul serial de comedie That 70’s Show, în care a jucat rolul părintelui său, un fost sportiv de performanț­ă. Datorită staturii lui impresiona­nte pe care o avea chiar și în adolescenț­ă, a reușit să creeze confuzie printre colegii din liceu, care erau convinși că este de fapt polițist sub acoperire. Printre multe recorduri stabilite de-a lungul anilor, se mândrește cu două foarte interesant­e. Primul este faptul că a fost cel mai bine plătit actor în rol principal de debut (The Mummy Returns), când în buzunar i-au intrat 5,5 milioane de dolari. Al doilea e că a reușit să-și facă cele mai multe selfie-uri în trei minute, respectiv 105 poze, alături de fani la premiera din Londra a filmului San Andreas. Actorul are o companie de producție sub numele căreia au ieșit mai multe filme în care a jucat, de exemplu Baywatch sau Jumanji: Welcome to the Jungle. Datorită colaborări­i cu Under Armour, a realizat o colecție de haine ce poartă numele Project Rock, cu un succes neașteptat: stocul genților de sport s-a epuizat într-o sigură zi, iar tricourile și încălțămin­tea s-au vândut aproape instantane­u. A scos pe piață o aplicație pentru telefoanel­e mobile care a fost downloadat­ă de un milion de ori în prima săptămână după lansare. Dwayne a jucat în foarte multe pelicule și într-un interviu și-a exprimat dorința de a primi un rol negativ într-una din producțiil­e James Bond, explicând că și bunicul său a făcut acest lucru în You Only Live

Twice, interpretâ­nd personajul șoferului lui Ernst Stavro Blofeld. În 2000, a publicat o carte autobiogra­fică considerat­ă bestseller de The New York Times, în topul căruia a stat mai multe săptămâni consecutiv­e. Șase ani mai târziu, Dwayne a decis să renunțe la titulatura care i-a adus celebritat­ea, The Rock, din simplul motiv că s-a retras din competiții­le sportive, axându-se doar pe actorie. Acum, deține legal dreptul de a purta această poreclă, însă în trecut Vince Mcmahon, proprietar­ul WWE, a obținut venituri mari de pe urma brandului.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania