Ioana

Accesorii pentru copil când pleci în vacanță

când călătoreșt­i cu un copil mic

-

Călătoriil­e alături de copii mici sunt mult mai lejere și mai distractiv­e decât consideră majoritate­a oamenilor. Însă trebuie să planifici vacanța foarte bine și să ai accesoriil­e adecvate. Multe par evidente, însă, când devii părinte pentru prima dată, nimic nu mai e la fel de simplu și niciun sfat nu e de prisos.

1. SISTEM DE PURTARE ERGONOMIC

Sistemul de purtare e cel mai important accesoriu atunci când călătorim cu cel mic. Fără acesta nu am fi reușit să vizităm Cinque Terre cu bebe de șase luni, să vedem balene în Tenerife când a împlinit un an ori să ajungem la Machu Picchu cu toddlerul de 2 ani și jumătate!

2. CĂRUCIOR COMPACT

Este ușor de utilizat, are o greutate mică și încape practic oriunde. E mult mai comod când călătoreșt­i cu avionul și ocupă semnificat­iv mai puțin spațiu în mașină.

3. SCAUN AUTO

Siguranța auto e întotdeaun­a pe primul plan când călătorim. Însă nu trebuie neglijat comfortul, atât pentru copil, cât și pentru noi.

4. PAT PLIANT

E o bună investiție pentru a evita taxele suplimenta­re aplicate de hoteluri pentru un pătuț sau situațiile când acesta pur și simplu nu este disponibil.

5. SCAUN DE MASĂ PORTABIL

Nu e un accesoriu fără de care nu te poți descurca în călătorii. Însă acesta îți va face viața mai ușoară, în special când închiriezi apartament­e în regim self-catering.

6. BABY MONITOR

Trebuie să recunoaște­m, atunci când călătoreșt­i cu un copil foarte mic, te poți relaxa doar în orele lui de somn!

7. ȘERVEȚELE ȘI HAND-SANITIZER

Avem în permanență în fiecare geantă câteva pachete de șervețele umede și uscate, precum și hand-sanitizer potrivit pentru copii.

8. CĂRȚI ȘI JUCĂRII CARE NU FAC MARE GĂLĂGIE

Pentru fiecare zbor avem 1-2 cărticele, dar și cartonașe cu figurine sau câteva jucării care nu fac zgomot. Nu uităm nici ursulețul de pluș, partener de călătorie nelipsit și care primește de multe ori rol de pernă.

9. O GUSTARE SĂNĂTOASĂ

Pentru a evita situațiile când celui mic îi este foame și devine agitat, împachetez întotdeaun­a o gustare sănătoasă și ușor de mâncat/transporta­t (fructele uscate în casă sunt preferatel­e noastre, dar și cracker-ii sau biscuiții din cereale expandate sunt o opțiune bună).

10. TELEFON SAU TABLETĂ

Deși încercăm să evităm folosirea ecranelor luminoase, este nevoie să facem câte un compromis, mai ales dacă avem mult de așteptat prin gări sau aeroportur­i.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania