Ioana

Frumusețe

Scrie-mi pe adresa irina.stanescu@burda.ro sau lasă-mi un comentariu pe pagina noastră de Facebook și îți voi răspunde imediat ca să te ajut în problemele tale de îngrijire.

- Irina Stănescu beauty editor Ioana

QAna (22), via e-mail: De aproximati­v doi ani, mă confrunt cu o problemă care, la început, părea nesemnific­ativă și tranzitori­e, dar acum îmi dau seama că este persistent­ă și inestetică. Nu am acnee și nici coșuri urâte, dar observ că pe obrazul stâng, rareori în alt loc, mai tot timpul am două sau trei coșuri, mici, roșietice, dar fără vârf. Seamănă cu niște pete rozalii, dar sunt în relief. De ce apar numai în acel loc, de ce nu dispar? Nu știu dacă e necesară vizita la dermatolog.

ADragă Ana, problema ta durează deja o lungă perioadă, așa că n-ar strica să te consulți cu un medic, să-i asculți sfatul, pentru a stabili cu exactitate cauza apariției acelor pete care îți dau de furcă. Ele pot fi o reacție alergică fie la mâncare, fie la produsele cosmetice pe care le folosești. Nu ezita să-i spui medicului dermatolog întreg istoricul îngrijirii tale, începând cu modul în care te demachiezi și continuând cu produsele de make-up pe care le folosești. Nu trebuie să subestimez­i nici influența factorilor externi: poluarea, frigul, căldura – toate acestea își pun amprenta asupra pielii tale.

Dacă folosești produse de îngrijire din comerț, trebuie să citești cu atenție eticheta, pentru că este posibil să fii alergică la anumite ingredient­e. În farmacie poți face tot felul de teste specifice, care vor determina tipul tău de piele, iar personalul va fi în măsură să recomande ce loțiuni sau creme dermatocos­metice să folosești. Înainte de toate însă, vizita la medic este prioritară. El îți poate recomanda o serie de analize din care să afli la ce anume ești alergică, în felul acesta indu-ți mai ușor pe viitor să eviți acele produse care îți fac rău.

QDorina (36), București: Cum aș putea camufla zona de sub ochi, pentru că cearcănele mele sunt destul de pronunțate și sunt inestetice?

ADraga mea, pentru a scăpa de cearcăne, este musai să ai mai multă grijă de tine. Bea cel puțin doi litri de apă pe zi, introdu în alimentați­e o cantitate mai mare de fier (legume verzi, fructe și semințe de susan), încearcă pe cât posibil să te odihnești, lăsând geamul deschis pentru ca în cursul nopții să pătrundă aer curat în încăpere. În același timp, investește într-un anticearcă­n de calitate și, din când în când, aplică pe zonă felii de castravete.

 ??  ?? Cearcănele sunt dovada că nu te hidratezi corespunză­tor.
Cearcănele sunt dovada că nu te hidratezi corespunză­tor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania