Ioana

Ruladă din albușuri cu cremă de vanilie și fructe

INGREDIENT­E

-

Blat:

» 5 albușuri

» 125 zahăr

» 100 g făină

» 2 linguri cacao

» 1 strop de sare

» ½ linguriță praf de copt

Cremă de vanilie:

» 450 ml lapte

» 75 g zahăr

» 4 gălbenușur­i

» 2 linguri amidon alimentar din porumb

» 1 linguriță extract natural de vanilie

» 50 g unt

» 150 g căpșune

Decor:

» fructe proaspete (afine, căpșune,mure)

» mentă proaspătă

» 1 lingură zahăr pudră

1 Se tapetează tava aragazului cu hârtie de copt. Se aprinde cuptorul la 175-180°C. Albușurile se mixează cu zahărul și sarea până ce compoziția devine fermă. Se adaugă praful de cacao, făina și praful de copt cernute. Se presară câte puțin și se încorporea­ză cu o spatulă.

2 Compoziția se repartizea­ză în tavă, se nivelează și se dă la cuptor cca 10-12 min. Când este gata, se scoate din tavă cu tot cu hârtia de copt și se așază pe un blat din lemn; se lasă să se răcorească. Apoi se rulează ușor, cu tot cu hârtie.

3 Pentru crema de vanilie, amestecăm cu un tel gălbenușur­ile cu zahărul și amidonul, într-o cratiță de inox. În altă cratiță, punem laptele la foc mic; când se înfierbânt­ă, se toarnă câte puțin peste prima compoziție. Se amestecă energic cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Compoziția obținută se pune la foc mic și se amestecă până se îngroașă.

4 Cratița se dă deoparte și crema se amestecă pentru a se răcori. Se adauga untul și extractul de vanilie și se dă la frigider 30 de minute.

5 Fructele se spală și se pun pe șervețele. Căpșunele pentru interior se taie cubulețe, iar celelalte – felii sau jumătăți.

6 Se pun deoparte 1-2 linguri cu cremă de vanilie, pentru exterior. Restul de cremă se întinde cu spatula pe foaia de ruladă și apoi se presară căpșunele. Se rulează ușor, dar destul de ferm. Se repartizea­ză apoi pe toată lungimea ruladei o fâșie de cremă, pentru a fixa fructele pentru decor. Acestea se așază astfel încât să facă priză cu crema de deasupra. Se pudrează cu zahăr și se dă la rece 30 de minute înainte de servire. Spor la prăjiturit!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania