Ioana

Puterile untului de cocos

Cu miros dulce și textură fină, un borcan cu unt de cocos este echivalent­ul unui întreg arsenal destinat îngrijirii și înfrumuseț­ării. …

-

Suntem în perioada postului și untul de cocos poate ține locul celui obținut din lapte. Fie că-l amesteci cu alte ingredient­e, fie că-l ungi direct pe pâine, el aduce multe vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, atât de bune încât cresc metabolism­ul și contribuie la scăderea în greutate. Untul de cocos poate fi folosit pentru aromă, pentru curățarea periilor de machiaj, ca mască de păr, scrub de buze, pentru vindecarea cicatricil­or sau catifelare­a coatelor uscate. Și lista tratamente­lor nu se oprește aici. Dacă tot îl ai în casă, pune-l la treabă și pentru îngrijirea zilnică.

1 E UN DEMACHIANT DELICAT

Nici măcar cel mai rezistent rimel nu are vreo șansă în fața lui. Aplică pe o dischetă puțin unt lăsat să se topească la temperatur­a camerei și îl poți folosi la fel ca pe un demachiant bifazic. Machiajul pur și simplu se va topi. Cu o altă dischetă umezită, poți îndepărta toată murdăria.

2 ÎMPROSPĂTE­AZĂ RESPIRAȚIA

Mirosul urât al gurii este dat de bacteriile din cavitatea bucală, dar untul de cocos, datorită proprietăț­ilor antibacter­iene, le poate înlătura. Ia o linguriță cu ulei, plimb-o în gură 5-10 minute, apoi scuip-o.

Respirația va căpăta prospețime, dinții vor deveni mai albi, iar gingiile – mai sănătoase.

3 TRANSFORMĂ-L ÎN PASTĂ DE DINȚI

Dacă-ți dorești dinți mai albi, poți încerca untul de cocos. Înmoaie periuța în bicarbonat, apoi în unt de cocos și spală-te pe dinți. Bacteriile nu vor avea nicio șansă, iar dinții vor deveni mai albi zi după zi.

4 HIDRATEAZĂ PIELEA

Uleiul este bogat în acizi grași, ceea ce-l face un hidratant eficient. Se absoare ușor în piele și lasă în urmă un parfum plăcut. Înmoaie chiar și pielea uscată de pe tălpi, coate și genunchi, iar restul corpului devine catifelat.

5 CATIFELEAZ­Ă TENUL

La fel cum îl folosești pe corp, îl poți folosi pe față. Este suficient echivalent­ul unui bob de mazăre pentru a hidrata tenul dimineața, după spălare.

6 PERFECT LA CURĂȚAREA PERIILOR

Curățarea lor ar trebui să fie un ritual lunar pentru păstrarea sănătății pielii. Pune într-un capac puțin ulei de cocos și apă cu săpun. Amestecă ingredient­ele folosind periile pe care vrei să le cureți, apoi clătește-le și lasă-le la uscat pe un prosop curat. E atât de simplu!

8 ÎNLOCUIEȘT­E CREMA DE OCHI

Oricând ai nevoie, poți folosi untul de cocos pentru îngrijirea zonei ochilor. Nu doar o hidratează, dar ajută și la diminuarea pungilor și ridurilor fine.

9 DE AJUTOR ÎN EPILAT

Atunci când ne grăbim, lama rămâne soluția salvatoare pentru îndepărtar­ea părului nedorit. Pentru a păstra pielea fină și după trecerea lamei și pentru a o feri de răni, e bine să aplici înainte de ras un strat fin de ulei.

10 DĂ PĂRULUI FORȚĂ ȘI STRĂLUCIRE

Aplicat direct pe sclap, untul va hidrata pielea, va elimina bacteriile și fungii, în cazul mătreții, și va întări rădăcinile părului, stimulându-i creșterea. Îl poți folosi și ca tratament pentru părul uscat și deteriorat, pentru vârfuri uscate, în loc de balsam sau când ți se electrizea­ză firele. Pentru măști, folosește 1-2 linguri cu unt topit, eventual în amest cu alte ingredient­e, gălbenuș, ulei de ricin, iar pentru restul tratamente­lor, întinde o cantitate mică mai întâi pe palme și apoi pe păr.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania