Ioana

Vopsește-te ca o profesioni­stă

Vrei să-ți împrospăte­zi culoarea părului acasă? Nu este atât de greu, o poți face în siguranță și cu rezultate foarte bune. ...

-

Povești de groază cu vopsitul părului sunt nenumărate, dar, în același timp, sunt foarte multe femei care se vopsesc acasă fără probleme. Respectând câteva reguli simple, vei obține o culoare frumoasă, ca la salon, fără efort.

ALEGE CULOAREA CU RESPONSABI­LITATE

La salon ești consiliată, iar stilistul știe ce procent de oxidant să folosească și ce culori să amestece pentru a obține culoarea dorită de tine. Dacă nu ai toate aceste cunoștințe ale colorării, trebuie să mergi la sigur. Pentru un rezultat bun, specialișt­ii ne recomandă să alegem o diferență de cel mult trei nuanțe față de cea naturală. E mai ușor să închizi culoarea părului decât s-o deschizi, dar, ca să nu existe surprize neplăcute, nu trebuie să alegi extremele.

CE REGISTRU E OPTIM

La fel ca pielea, părul are nuanțe reci sau calde. Brunetele, de exemplu, au nuanțe calde, motiv pentru care părul va căpăta tonuri de roșu după decolorare. Ca să-ți dai seama în ce tonuri „se scaldă“părul tău, uită-te la pozele din copilăries­ă vezi dacă blon- dul era cald sau șatenul era rece. În timpul colorării, aceste accente vor devia culoarea aleasă. Întotdeaun­a e bine să alegi același registru pentru rezultate optime și pentru potrivirea cu pielea.

PREGĂTIREA VOPSIRII

Așa cum nu vopsești un perete crăpat, ci mai întâi îl netezești, la fel trebuie să pregătești părul pentru vopsire. Deteriorat de vopsiri succesive sau natural, părul are nevoie de un plus de protecție și de hidratare. În acest fel, și pigmentul va rezista mai mult, iar părul va avea un aspect mătăsos. Cu o săptămână înainte de vopsire, e bine să aplici o mască intens hidratantă și s-o lași să acționeze 30 de minute sau, în cazul celor făcute în casă (cu miere, ou, ulei etc.), chiar o oră. În acest mod, firul de păr nu va mai fi poros, ci capătă o suprafață uniformă.

 ??  ?? Evită șamponarea cu o zi înainte de colorare pentru că sebumul strâns pe scalp îl va proteja de iritații. Produsele de coafat nu afectează procesul de colorare și nici grăsimea strânsă pe păr!
Evită șamponarea cu o zi înainte de colorare pentru că sebumul strâns pe scalp îl va proteja de iritații. Produsele de coafat nu afectează procesul de colorare și nici grăsimea strânsă pe păr!

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania