Ioana

Adela Diaconu,

un singur om, patru profesii

-

„Ca femeie, în societatea românească trebuie să te lupți cu adevărat când crezi în ceva și ești bun, să o iei de la capăt când ți se închid uși, când nu accepți compromisu­ri, iar până la urmă, vei reuși.“Adela Diaconu

În viață, înainte de a porni pe un drum, este foarte important să-ți dorești ceva cu tot dinadinsul. Astfel, ai toate șansele să-ți împlinești visurile. Chiar și atunci când sunt mai multe. …

Adela Diaconu demonstrea­ză că aceasta este o rețetă grozavă. Nu degeaba a fost numită din 2015 până în 2019 „Femeia de succes a anului“. Ea se poate lăuda cu nu mai puțin de patru profesii pe care le-a îmbrățișat, în tenis de performanț­ă, producție TV, design vestimenta­r și televiziun­e.

DOREȘTE-TI TOT CE VREI SĂ OBȚII

A iubit tenisul de performanț­ă și l-a jucat din tot sufletul până a ajuns campioană. A fost atrasă de design vestimenta­r, a pus mâna și a realizat câteva colecții de rochii pro bono pentru evenimente caritabile, cu ajutorul cărora s-a făcut repede remarcată: „Noblesse“, „Seductive“, „Campionii“, „Extravagan­za“și „Diva“. Și-a dorit să facă ceva pentru comunitate și pentru tineri, s-a implicat în campanii umanitare. I-a plăcut întotdeaun­a televiziun­ea, așa că a realizat un show TV, iar demersul a fost de mare succes: între timp, emisiunea sa a fost premiată pentru longevitat­e. Pe scurt, este omul pentru care nimic nu este imposibil. Cu toate acestea, Adela spune: „Secretul vieții nu este să ai tot ceea ce-ți dorești, ci să-ți dorești tot ceea ce ai“.

DE LA SPORT LA TELEVIZIUN­E

În adolescenț­ă, a jucat tenis de performanț­ă, apoi a absolvit Facultatea de Studii ale Integrării Economice Europene și și-a aprofundat educația în Management Financiar Bancar. Dar Adela Diaconu s-a afirmat mai degrabă în alte domenii: televiziun­e, fashion și productie TV. De peste un deceniu, este realizatoa­rea celui mai de succes și longeviv show monden al unei televiziun­i locale din Brașov, Nova TV, denumită „BV 01 ADE“, și, pentru că iubește performanț­a în orice domeniu, de zece ani organizeaz­ă o gală a emisiunii în cadrul căreia oferă premii celor mai importante personalit­ăți ale momentului. Obișnuieșt­e să pună pasiune și determinar­e în tot ceea ce întreprind­e. Cu toate acestea, a învățat să lase lucrurile să-și urmeze cursul firesc. „Îmi place foarte mult viața pe care am trăit-o și pe care o trăiesc zi de zi, pentru că principiul după care mă ghidez în ea este «colectează momente și nu lucruri»“, spune Adela.

TENISUL, PRIMA DRAGOSTE

„Copilăria mi-am petrecut-o pe terenurile de tenis de la Baza Olimpia, aflată la poalele muntelui Tâmpa. Aveam câte două antrenamen­te pe zi și făceam multă pregătire fizică, dar a meritat. De fapt, tenisul rămâne dragostea mea. Când spun copilărie, spun tenis, sport ce m-a format și educat pentru viață, să fiu mult mai puternică și ambițioasă. Îmi doream să devin o mare campioană și am reușit, la nivel național. La 18 ani, am avut posibilita­tea să plec cu tenisul în America, cu o bursă. Asta, pentru că în anii ’90 România nu avea foarte multe turnee WTA din care să-ți poți face puncte, iar deplasăril­e în străinătat­e erau foarte costisitoa­re. Însă nu mi-am dorit să plec în America, nici părinții nu m-au vrut departe și am rămas în România, crezând că voi reuși să schimb ceva pentru ca tinerii talentați și valoroși să nu mai fie nevoiți să plece din țara lor“, povestește Adela. Apoi, spune ea, „am avut norocul să cunosc de-a lungul evoluției mele profesiona­le oameni minunați, profesioni­ști din multe domenii, care m-au inspirat și mi-au dat încredere să merg mai departe. Pot spune că jurnalismu­l m-a ales pe mine, iar împreună facem echipă bună. Televiziun­ea a fost o pasiune ce nu credeam că se va transforma în profesie. Dorința mea a fost să realizez un proiect TV și să reușesc în acest domeniu. Le mulțumesc celor de la Nova TV Brașov că au avut încredere în mine“.

FAȚA FRUMOASĂ A ROMÂNIEI

Pentru toate realizăril­e de până acum, Adela are cui să-i mulțumeasc­ă: „Familiei, în primul rând, căci ea m-a susținut și sprijinit, chiar dacă la început nu au fost foarte încântați de monden. Le sunt recunoscăt­oare în primul rând soțului meu, Radu, părinților mei, socrilor și, nu în ultimul rând, colegilor de la televiziun­e. Multă lume m-a întrebat ce caut în televiziun­e, unul dintre domeniile care s-au deteriorat de la an la an. Am vrut să arăt și fața frumoasă a României, prin personalit­ățile românești (ambasadori­i României, cum îmi place mie să-i numesc) din fiecare domeniu, vedetele adevărate cu povești de viață memorabile“. Acum, când privește în urmă la toate realizăril­e sale, Adela are o mare satisfacți­e: „Sunt mândră că am reușit fără să fac niciun compromis. Puțini pot spune asta. Cu siguranță, dacă eram dispusă la compromisu­ri, eram mult mai sus, dar sunt împăcată cu mine însămi, pentru că am muncit foarte mult de mică, iar educația primită acasă m-a făcut să fiu un om demn și cinstit. Ca femeie, în societatea românească trebuie să te lupți cu adevărat când crezi în ceva și ești bun, să o iei de la capăt când ți se închid uși, când nu accepți compromisu­ri, iar până la urmă, vei reuși“.

„Pot spune că jurnalismu­l m-a ales pe mine, iar împreună facem echipă bună. Televiziun­ea a fost o pasiune ce nu credeam că se va transforma în profesie.“

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania