Fektes” az iskolabuszok többsége

Nak a tanfelügyelőségek a minisztérium segítségére, egyelőre nincs kiírás új járművek vásárlására

Krónika - - ERDÉLYI TUDÓSÍTÁSOK -

inten rengeteg gond van az iskolabuszokrművek fenntartása vagyonba kerül az zatoknak, ahol nincs elég busz, kényteleör fordulni, hogy minden diákot beszállítségközpontba, emellett gépjárművezetőt alálnak.

délyi és partiumi isnagy része, ráadáségesnél kevesebb tézetek rendelkezépüléseken akár ötkénytelen fordulni a szes tanulót az iskoA fejlesztési miniszgyelőre nem tervezi ok vásárlását. Mint kolabuszokra a tanosítása, összevonánagyobb szükség. A si osztályokat megermekeket a jobban obb községközponti ották. De a települéjelentős távolságok kellett oldani a gyerát is. Eközben az is gy gépjárművezetőt nak, hiszen a D kaánnyal rendelkezők állalják minimálbé.

b mint e

legalább félszáz ismielőbb kicserélni, at biztonságban letól az iskoláig szálarie főtanfelügyelő árművet kapnának, ák oldani a legsürkat. A főtanfelügyeik, mert nagyon sok an javítani kell, és ebben lehet megoldiákok gördülékeny

carie Maros megyei mutatott, több átiraejlesztési minisztéz új iskolabuszokat, cának kell meghirtárgyalást, és megekedési eszközöket. ntett települések pol- gármestereit, hogy ők is jelezzék a minisztériumban, nagyon költséges fenntartani a több mint tízéves, napi szinten a diákok szállítására használt járműveket, s kérjenek újabb iskolabuszokat.

Megnéztük a fejlesztési minisztérium honlapját, ahol a mikrobuszok cím alatt felsorolják, hogy mi mindent tettek a diákok szállítása érdekében. Az utolsó buszvásárlások 2014-ben voltak, akkor 1002 darabot vettek, és osztottak szét országszerte. 2016ban pedig a tárca 95 iskolabuszt vásárolt és adományozott a Moldovai Köztársaságnak. A beszámolók végén azt írja: Jelenleg nincs pénz jóváhagyva iskolabuszok vásárlására.

Kovászna megyében egyre égetőbb a helyzet

Kovászna megyéből személyesen az oktatási miniszternek jelezték, hogy fel kellene újítani az iskolabuszparkot, a prefektúrára is nyújtottak be kérvényt, ám eddig nem jártak eredménnyel – osztotta meg velünk tapasztalatait Kiss Imre főtanfelügyelő. Mint kérdésünkre részletezte, jelenleg 68 iskolabusz van a megyében, ebből tíz már nem működik. A legtöbb járművet 2007– 2008-ban kapták, a tízéves buszok fenntartása vagyonokat emészt fel, ezt semmiképp nem tudják megspórolni az önkormányzatok, hiszen a kötelező műszaki vizsga nélkül nem közlekedhetnek a buszok. Utoljára három évvel ezelőtt kaptak néhány iskolabuszt, azóta nem hirdetett ilyen programot a fejlesztési minisztérium. Amikor a legnagyobb gondokról kérdeztük, példaként Illyefalvát említette, ahol nincs román tagozat, a román gyerekeket Sepsiszentgyörgyre kell beszállítani, az egyetlen kisbusz kétszer fordul, hogy minden diák bejusson a városba. Ám hiába kértek egy 22 férőhelyes buszt a jelenlegi 16 fé- rőhelyes helyett, nem született megoldás. Gépkocsivezetőt is nehezen találnak, hiszen ezekre a buszokra kötelező a D-kategóriás gépkocsivezetői jogosítvány, ám azzal már teherautót, nagybuszt is vezethetnek, ezért kevesen vállalják, hogy minimálbérért gyerekeket szállítsanak. Pillanatnyilag megoldják minden településen a gyerekek ingázását, de ez egyre nagyobb nehézségeket okoz. „Ez országos szinten óriási problé- ma, folyamatosan jelezzük, reméljük, hogy előbb-utóbb találnak anyagi forrást, és megoldják ezt a kérdést” – szögezte le Kiss Imre.

Kolozs megyében is reménykednek

Kolozs megyében csak az elmúlt napokban három iskolaigazgató jelezte, hogy sürgősen új iskolabuszokra len- ne szükségük – mondta el lapunknak Török Zoltán főtanfelügyelő-helyettes. Kifejtette, a prefektúrán is nyújtottak be kérvényt, a tanfelügyelőség összesítette, hogy hol kellene lecserélni a buszokat, a jelentést pedig továbbították a fejlesztési minisztériumba. „Olyan település is van, ahol 17 éves busszal közlekednek. Jelenleg nincs fennakadás, a diákok ingázását megoldják, de egyre nagyobb nehézségeket okoz, hiszen gyakran havonta kell javíttatni a buszt, hogy a műszaki vizsgán átmenjen” – részletezte Török Zoltán.

Hargita megyében használhatatlanok is vannak

A Hargita megyei iskolahálózatban csaknem kilencven iskolabusz van, ezeknek közel háromnegyede 2009 előtti gyártású, közülük hétnek pedig nincsen meg az időszakos műszaki vizsgája, így nem használható – tudtuk meg Görbe Péter főtanfelügyelőtől. Elmondta, a megyei tanintézetek a 88 járműből hatot 2006-ban kaptak, 23-at 2007-ben, 28-at pedig 2008-ban. 2009-től már jóval kevesebb iskolások szállítására alkalmas buszt biztosított a kormány a megyei iskoláknak, tavaly és tavalyelőtt például csak egy-egy új járművet.

„A megyei iskolabuszoknak nagy része tehát már több mint tízéves jármű. Többségük nagyon rossz utakon kénytelen szállítani a tanulókat, s naponta akár száz kilométeres távokat is megtenni, amely meglátszik a műszaki állapotukon. Nyilván szükség lenne ezek cseréjére, továbbá bővíteni is kellene legalább hússzal az állományt. Egyes településeken egy busz akár hatszor is kénytelen fordulni reggel hét a tanintézetek folyamatosan jelzik az igényüket a helyi önkormányzatoknak, illetve a tanfelügyelőségnek. Miután ez megtörtént, ők átiratban értesítik a fejlesztési minisztériumot. „Viszont az nem ad okot bizakodásra, hogy az utóbbi években csak néhány új iskolabusz érkezett hozzánk” – fogalmazott Görbe Péter.

Bihar megyében is hiányos a buszpark

Bihar megyében az jelenti a legnagyobb gondot, hogy nincs elég iskolabusz, olyan település is van, ahol minden reggel tízszer fordul a jármű, hogy minden gyereket beszállítson – emelte ki megkeresésünkre Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes. „Ez bonyodalmat okoz, hiszen a nagyobb gyerekek egy része már hét óra után beér az iskolába, a tanintézetnek pedig meg kell oldnia a felügyeletüket, amíg nyolckor megkezdődik a tanítás. Az alsó tagozaton épp ellenkezőleg, nyolc óra helyett kilenc órakor kezdődik a tanítás, hogy minden gyerek beérjen” – mondta Kéry Hajnal. Hangsúlyozta, Bihar megyében összetett a helyzet, vannak olyan buszok is, amelyeket 2008-ban kaptak, de egy-két évvel ezelőtt is érkeztek újak. „Nálunk nem az a legnagyobb gond, hogy régiek a buszok, hanem az, hogy sokkal többre lenne szükség, azokra pedig gépjárművezetőket kellene alkalmazni, ami szintén nehezen megoldható” – fogalmazta meg a gondokat. Rámutatott, egyrészt létszámstop van, tehát ha egy sofőr elmegy, már csak egy fél állást tudnak meghirdetni az alkalmazási korlátozások miatt, de a meghirdetett állásokra is alig találnak jelentkezőt. „Átfogó intézkedéssorozatra lenne szükség. Egyrészt új buszok kellenek, felmérve, hogy a gyereklétszám alapján egy településen hány járműre van szükség, hogy egyszerre be lehessen szállítani őket az iskolába. Másrészt rendezni kell az alkalmazások helyzetét, hogy minden buszra legyen sofőr, és nekik versenyképes bérezést kell biztosítani” – összegezte Kéry Hajnal.

Megnéztük a fejlesztési minisztérium honlapját, ahol a mikrobuszok cím alatt felsorolják, hogy mi mindent tettek a diákok szállítása érdekében. A beszámolók végén azt írja: „jelenleg nincs pénz jóváhagyva iskolabuszok vásárlására”.

Rossz utakon. Egy busz akár hatszor is kénytelen fordulni, mire az összes tanulót az iskolába szállítja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.