Ténelmi ajándék születésnapra

Redai FK és a Sepsi OSK labdarúgócsapata is továbbjutott a Román Kupában

Krónika - - TÉVÉMŰSOR - VÁSÁRHELYI-NYEMEC RÉKA

dai FK, a Sepsi mo, a Craiova ri labdarúgótt elsőként mán Kupa öntőjéből. klubtörténnepeltek a lyos ellenfél l.

Román Kupa-toal ünnepelhette 38. pját Valentin Suciu, FK harmadik lisapatának vezetőtanítványai kedd egyőzték a vendég s Energeticianult ntőben. A vezetést meg a házgazdáken, majd Rusu (71. óljára Magyari válaA klub történetében sikerült a sorozat be jutniuk, amivel zeredai labdarúgás nak számító Csík, amelyik 1993-ban bblépett a legjobb zött. „Nagyon nehéz e hála Istennek sinunk. Az tény, hogy olt, de szerencsére tudta kihasználni. z a legszebb szüleamit a fociban kap, és ezért dicséret égig harcoltak, sza- ladtak, de azért reálisan kell gondolkodni, és hamar össze kell kapjuk magunkat, már a pénteki bajnokira kell készülnünk” – idézte a klub hivatalos honlapja Suciu meccs utáni nyilatkozatát.

Székelyföld számára amúgy a játéknap teljes sikert hozott a Román Kupában, hiszen kora este a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSKnak is sikerült továbbjutnia a tizenhatoddöntőből. A Liga 1 élmezőnyében szereplő háromszékiek a csíkiakkal ellentétben főesélyesnek számítottak Temesváron, ahol a helyi ASU Poli másodosztályos együttese fogadta őket. Feladatuk vi- szont nem volt egyszerű, mert a rendes játékidő 1-1-es döntetlenje után a hosszabbítás sem billentette ki a mérleg nyelvét, ezért végül büntetőkkel állították be a „piros-fehérek” továbbjutásához elegendő 5-3-as végeredményt. A Kovászna megyei alakulatot edző Eugen Neagoe leginkább amiatt volt bosszús, hogy nem tudtak a rendes játékidőben nyerni, mert a ráadáspercek lefárasztották tanítványait a pénteki, Dinamo elleni bajnoki kisszállásuk előtt.

A Ștefan cel Mare úti együttes is aznap jutott tovább a kupában – 3-1es idegenbeli győzelemmel búcsúztatta a Brăilát –, de nem jelentett meglepetést az sem, hogy a Craiova 2-0-ra nyert a Liga 2-es Snagov vendégeként. A papírformát némiképp az élvonalban sereghajtó Voluntari borította fel, miután 2-1-re megnyerte a Liga 1-es tabellán előtte álló Botoșani-t.

A Román Kupa nyolcaddöntőjének mezőnye lapzártánk után bővült, hogy ma a Nagyváradi Luceafărul– Giurgiui Astra (16 óra), Radóc–Medgyesi Gaz Metan (16.30), Rapid–Turnu Măgurele (18.45) és Gyulafehérvári Unirea–FCSB (21.30) összecsapások győzteseivel véglegesedjen.

FOTÓ: PINTI ATTILA

Felfutás. Magyari (balra) és csíkszeredai társai klubtörténetet írtak az Energeticianul ellen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.