Vár infrastruktúrát kínál Ion Ţiriac tenisztornájához

Krónika - - TÉVÉMŰSOR - KRÓNIKA

atkozik Kolozsvár ivatala arra, hogy rangos, nemzetkönát. Ezt Emil Boc entette be tegnap, en tárgyalt az ötiackal. Az egykori zletember jelenleg -torna licencének szerinte Romániálet egy magas szinondása szerint 2-3 ési joga jelenleg elzezők világszövetiomos sportember pedig a Kolozsváron telt ház előtt szervezett Fed-kupa-mérkőzések alapján rentábilisnak tartaná a beruházást.

Emil Boc a Realitatea FM-nek hangsúlyozta, hogy az önkormányzatnak nem áll módjában egy ilyen kaliberű versenyt megszervezni, de az infrastruktúrát biztosítani tudnák hozzá, és nyitottak a további tárgyalásokra. „Van multifunkcionális sportcsarnokunk, amellett ott van még a Horia Demian-csarnok, a Winners teniszbázis és a testnevelési egyetem sportterme. Majd kide- rült, hogy a többi feltétel is teljesülni fog-e” – fogalmazott. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a díjazás támogatását nem vállalják. „Serena Williams vagy Simona Halep díjazását nem tudjuk biztosítani. Az adókból és illetékekből származó bevételeink nem erre vannak. Mi az infrastruktúrát tudjuk biztosítani, de Țiriac úrnak remek kapcsolatai vannak a teniszvilágban, és remélem, hogy a helyi szakma is támogatni fogja” – mondta Boc.

Kolozsváron, mint ismeretes, az utóbbi években több Fed-kupa- és Davis-kupa-meccset is rendeztek. WTA-verseny eközben Romániában jelenleg csak Bukarestben van.

A női világranglistát vezető Halep különben már az első körben kiesett a wuhani tornán, de még előtte áll az október 1–7-ei Kínai Open, majd pedig Moszkvába utazik, hogy a kötelező második Premier-tornáján adogasson a szezonban. Az idényt jövő hónap végén, a szingapúri világbajnokságon, a Bajnokok Tornáján zárja.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.