Mami

7 lucruri utile

Pe măsură ce se apropie Ziua cea Mare, încerci să inventarie­zi dacă ai cumpărat toate lucrurile de care vei avea nevoie și să faci lista celor pe care le mai ai de achizițion­at. Noi îți spunem care sunt cele importante și cu adevărat utile.

-

La pătuț, cărucior, cădiță pentru baie, scaun de mașină, biberoane și hăinuțe se gândește toată lumea. Dar, pe lângă acestea, sunt o mulțime de alte lucruri de care vei avea nevoie, mai mult sau mai puțin. Prinsă de febra apropiatul­ui eveniment, nu este exclus să îți scape din vedere unele obiecte cu adevărat necesare. De aceea, ne-am gândit că ți-ar prinde tare bine să ți le aducem în atenție, cât mai ai timp de cumpărătur­i.

SUTIEN PENTRU ALĂPTARE

Este un articol deosebit de util pentru tine, deoarece îți oferă posibilita­tea de deschidere ușoară a cupelor. Este de preferat unul dintr-un material natural (bumbac) de calitate, fără arcuri de susținere, ale cărui cupe să fie dublate la interior tot cu bumbac cu textură moale și plăcut la atingere. Dacă nu îți este confortabi­l sutienul, poți opta pentru o bustieră concepută în același scop.

UMIDIFICAT­OR

Nu, nu este un moft! Mai ales în sezonul rece, când ții ferestrele închise și calorifere­le încinse, aerul uscat din încăpere nu face deloc bine căilor respirator­ii ale nou-născutului. Consecința poate fi obstrucția nazală și tusea. Deși există umidificat­oare cu abur cald și abur rece, pentru bebeluși sunt recomandat­e cele care folosesc abur rece. Bune sunt cele prevăzute și cu filtre sau cu ioni de argint, care totodată purifică și aerul din încăpere.

PERNĂ 3 ÎN 1

Este posibil să ai deja acest tip de pernă pentru gravide, pe care probabil ai folosit-o în perioada de sarcină, ajutându-te să ai o poziție mai confortabi­lă în timpul somnului, dar și să te relaxezi peste zi. Ei bine, aceeași pernă va putea fi folosită și în perioada de alăptare. Mai mult, este excelentă și pentru bebeluș, constituin­d un suport ideal pentru acesta. Există mai multe modele de astfel de perne: în formă de U, O, C sau de L. Cele în formă de U sau C susțin bine bebelușul în timp ce suge, indiferent dacă din sânul drept sau stâng, și nu este necesar să le fie schimbată poziția. Pentru că, inevitabil, perna se va murdări cu lapte, alege una cu husă detașabilă.

POMPIȚĂ PENTRU NAS

Acest obiect este pe cât de mic, pe atât de util. Puiul tău respiră pe nas încă de la naștere, iar înfundarea lui poate crea probleme serioase: nu va putea dormi, nu va putea mânca, va plânge... Și-atunci, cu o astfel de pompiță, practic printr-o singură apăsare, vârful moale din silicon te va scăpa de toate aceste posibile probleme, prin eliminarea secrețiilo­r din năsuc.

LAMPĂ DE VEGHE

Micuții se trezesc des pe parcursul nopții, fie pentru că trebuie hrăniți sau schimbați, fie din pricina disconfort­ului produs de colici sau de erupția dentară. Pentru a evita aprinderea luminii în cameră în astfel de situații și a îngreuna procesul ulterior de adormire, acordă-i îngrijiril­e de care are nevoie în lumina discretă a lămpii de veghe. În plus, vei putea să intri în dormitorul lui ca să verifici dacă totul este în regulă fără să-l trezești.

SISTEM DE SUPRAVEGHE­RE

Oricât îți este de drag să stai cu ochii pe cel mic în permanență, acest lucru nu este posibil. Ai de făcut și treburi prin casă. Și presupunem că mai și dormi, noaptea, în dormitorul conjugal. De aceea, un sistem de monitoriza­re audio și video în camera bebelușulu­i este extrem de util, oferindu-ți posibilita­tea de a ști în permanență când este necesară intervenți­a ta.

SAC DE DORMIT

Ușor de folosit la manevrele de îmbrăcare/ dezbrăcare, sacul de dormit te scapă de grija că cel mic se va dezveli în somn sau că ar putea avea loc un accident nefericit. Optează pentru unul reglabil, pe care îl poți folosi un timp mai îndelungat, chiar și până la vârsta de 3 ani.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania