Mami

De nerefuzat – rețete

Cum să transformi un mofturos în pofticios? Pune-i în farfurie o astfel de minunăție!

-

MIC DEJUN MOTĂNEL

INGREDIENT­E: ½ castravete, ½ ardei, ½ morcov, 2 linguri cremă de brânză, 1 ou, 1 linguriță ulei, 1 măslină

MOD DE PREPARARE

1. Bate oul cu brânza și prăjește omleta pe ambele părți într-o tigaie mică, antiaderen­tă, cu puțin ulei.

2. Taie urechiușe din felii de morcov și rade fin restul de morcov. Umple omleta cu morcov ras și pliaz-o pe jumătate. Decorează omleta cu legumele rămase.

OU PUIȘOR

INGREDIENT­E: 1 ou ecologic, 1 felie de pâine cu semințe, ulei de măsline, 80 ml oțet alb, pătrunjel, rondele de morcov, piper, sare

MOD DE PREPARARE

1. Pune la fiert 1 litru de apă, într-o cratiță cu gura largă. Adaugă sare și oțetul, ca să nu se împrăștie albușul. Încălzește apa până la punctul de fierbere. Găurește coaja oului în partea mai bombată. Pune oul în apă, pentru 10 secunde. Scoate-l cu o spumieră, sparge-l și lasă cu grijă conținutul în apă, pentru 10 minute.

2. Scoate oul într-un bol cu apă rece, pentru a opri fierberea. Scurge-l și așază-l pe felia de pâine, pe care o poți unge cu un strat fin de pastă de avocado.

BUBURUZE

INGREDIENT­E: 2 roșii cherry, 4 măsline, 4 lingurițe cremă de brânză, verdeață, 4 biscuiți sărați MOD DE PREPARARE

1. Unge biscuiții sărați cu crema de brânză.

2. Taie roșiile în jumătăți și crestează-le în două, apoi așază-le pe biscuiți și desparte ușor cele două sferturi ale unei buburuze, închipuind astfel aripioarel­e. Decorează-le cu pastă de măsline folosind un poș.

3. Pune buburuzelo­r capete din măsline și decorează-le cu cremă de brânză și antene din verdeață.

SUPĂ CU GĂLUȘTE

INGREDIENT­E: 2 l supă de pasăre, 2 morcovi, 1 păstârnac, 2 cartofi, 1 ceapă, câteva frunze de mărar și pătrunjel PENTRU GĂLUȘTE: 2 ouă, 2 linguri ulei sau unt, 5-6 linguri griș, sare

MOD DE PREPARARE

1. Pune la fiert legumele, în supa caldă. Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Încorporea­ză pe rând gălbenușur­ile, grișul și untul topit. Omogenizea­ză delicat și lasă compoziția la rece.

2. Când au fiert legumele, strecoară supa și pune-o la foc mic, cu puțină sare. Adaugă compoziție pentru găluște, cu lingura umezită în supă. După ¼ oră, stinge focul. Modelează iepurași din găluște și floricele din legume.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania