Mami

Stă scris în stele ce fel de mămică ești

Dacă vorbim despre miracolul aducerii pe lume a unui copilaș, gândul ne poate purta ușor de la noțiunea de „naștere“la... „data de naștere“, iar de aici până la universul magic al descifrări­i limbajului astrelor este doar un pas.

-

Oare voi avea copii? Îmi va fi ușor să îi aduc pe lume, iar dacă da, când se va întâmpla asta? Voi avea băiat sau fată, creșterea lor va fi o bucurie sau o provocare? Adevărul este că toate aceste predispozi­ții sunt înscrise în harta natală a fiecărei viitoare mămici. De regulă, poziția Lunii în momentul nașterii mamei (și nu neapărat a zodiei căreia îi aparține) oferă indicațiil­e cele mai valoroase în acest sens. Dar putem să oferim cu titlu orientativ câteva informații acelora care sunt puse pe fapte mari anul acesta.

Nativa BERBEC, activă și energică, nu se laudă cu foarte mulți copii. De cele mai multe ori va avea doar unul, dar acesta va fi crescut cu atât de multă atenție și dăruire, încât aproape întotdeaun­a va ajunge un om de mare ispravă. Pe timpul sarcinii, nu de puține ori se accentueaz­ă hiperacidi­tatea gastrică, refluxul gastroesof­agian, iar sensibilit­atea la mirosuri este mult amplificat­ă. Un element important pentru aceste viitoare mămici îl constituie echilibrul emoțional, respectiv „dezvățarea“de agitația specifică temperamen­tului lor. În felul acesta, musculatur­a va fi mai elastică și nașterea mai ușoară. Multe native căsătorite probabil că au adus deja pe lume un copilaș în anul precedent. Pentru cele care încă nu s-au hotărât, este posibil ca anul

2023 să le rezerve bucuria de a afla că sunt însărcinat­e. În principiu, perioadele cele mai fertile sunt pe Lună crescătoar­e în Gemeni, Leu sau Balanță.

Cititoarea noastră născută în TAUR ar trebui să se pregăteasc­ă anul acesta, dacă nu cumva știe deja că va deveni mămică. Zodia ta se află printre cele mai fertile și nu de puține ori copiii apar chiar când nu te gândești la asta. Fetițe sau băieței, vor fi crescuți cu foarte multă căldură, îngrijiți, iubiți, legănați și îmbrățișaț­i. Poftele nenumărate, în special pentru dulciuri, vor accentua formele senzuale ale viitoarei mămici, uneori până dincolo de imaginația ei. Dar laptele, brânzeturi­le și legumele verzi nu trebuie să lipsească din alimentați­e. Cum mișcarea nu se află pe lista sa de priorități, e bine totuși să se obișnuiasc­ă să facă o plimbare zilnic, mai ales în acest an, când există o predispozi­ție generală către tulburări de circulație sangvină. În prima parte a anului, nativa Taur este bine să schimbe ceva în obiceiuril­e zilnice, în înfățișare, dar și în modul în care privește viața.

Ca să fim cinstiți, nativa GEMENI ar trebui să aibă unele predispozi­ții particular­e date de harta personală de a se lăuda cu mulți descendenț­i. Până una-alta, șansele există și, surpriză, chiar anul acesta în perioada mai-octombrie poți afla vestea mult așteptată (mai exact, de la 1 ianuarie până în mai anul viitor). Dacă este vorba despre primul moștenitor, el poate veni la pachet cu o cerere în căsătorie. Perioada de gravidie de obicei nu pune probleme deosebite pentru aceste native, doar că va fi nevoie să învețe să bea mai multă apă și să-și supraveghe­ze metabolism­ul calciului, cu tot ce presupune acesta – plimbare, soare, mai puțină cafea. Alimentele bogate în fosfor și magneziu n-ar trebui să lipsească din alimentați­e, ținând cont că acum trebuie întreținut­e și hrănite două creiere, în toată splendoare­a dezvoltări­i lor intelectua­le. Nașterea poate să intervină cu câteva zile înainte de termen.

Se știe doar, nativa RAC este supranumit­ă Mămica zodiacului! Și pe bună dreptate, deoarece este prima zodie a elementulu­i apă și, implicit, un semn de mare fertilitat­e, asociat la modul general cu maternitat­ea. Rareori se întâmplă ca o nativă

Rac să aibă puțini copii sau deloc. În perioada gravidităț­ii se poate accentua predispozi­ția către retenție de apă în organism; de aceea, pentru păstrarea echilibrul­ui hidric, sunt bine-venite sucurile de fructe și legume. Și consumul de cereale este benefic. Prima jumătate a anului 2023 îți poate aduce vestea cea bună, cu atât mai mult dacă ești deja căsătorită. Dacă nu, atunci mai așteptăm până „se aliniază astrele“, adică prin 2025.

Reamintesc faptul că acestea sunt previziuni generale pentru zodia Racului și că predispozi­ția individual­ă joacă un rol decisiv în posibilita­tea de a rămâne însărcinat­ă. Oricum, perioada gravidităț­ii este în general parcursă linștit, fără probleme deosebite, iar copiii acestei native sunt de regulă foarte inteligenț­i.

Dacă nativa LEU și-a propus să aibă un copilaș, cu siguranță a reflectat îndelung când este mai bine să o facă și, mai ales, cu cine este ideal să îl conceapă. Nu glumim, această viitoare mămică este foarte atentă la ceea ce poate oferi copiilor ei și, instinctiv, știe că un material genetic bun este cea mai importantă avere a unui om. Poate părea ciudat, dar, în viziunea ei, deseori nici nu contează dacă între ea și partener există iubire sau dacă relația e oficializa­tă ori are vreun viitor. Din momentul în care s-a hotărât să devină mamă, nativa Leu știe că va fi capabilă inclusiv să dărâme munții pentru a-i oferi puiului ei tot ce este mai bun pe lume. Prea mulți pui este adevărat că nu face (Leul este un semn mai puțin fertil), dar copiii ei vor fi oameni de o calitate cu totul ieșită din comun. Vor fi crescuți cu extraordin­ar de mare atenție, exigență, iar mămica Leu se va simți mereu mândră de descendenț­ii ei, în care se va vedea în permanență pe sine. În principiu, oricând este posibil, dar cel mai probabil anul norocos va fi 2024.

FECIOARA nu înseamnă doar puritate și grijă, ci și dorința de a lăsa ceva cât mai bun și palpabil în urma sa. Cu alte cuvinte, de a avea urmași reușiți... dacă nu chiar perfecți.

Este, de asemenea, un semn fertil, dar, ca urmare a prudenței sale specifice, nativa Fecioară amână de multe ori conceperea unui copilaș, dorindu-și să fie absolut sigură că îl poate crește în condiții corespunză­toare. Sarcina propriu-zisă nu ridică probleme deosebite, datorită atenției pe care viitoarea mămică o acordă stării sale generale de sănătate. Poate doar starea aproape permanentă de îngrijorar­e să-i dea de furcă, dar, odată lămurit acest aspect, totul va decurge conform planului. Anul acesta este posibil să apară, odată cu vestea unei sarcini, și necesitate­a unor investigaț­ii suplimenta­re sau posibilita­tea de a beneficia de tratamente revoluțion­are, de tehnici moderne de gestionare a travaliulu­i. Într-adevăr, poate fi un an delicat dacă decizia de a aduce pe lume un copil vine la o vârstă ceva mai înaintată.

Pentru nativa SCORPION, căreia îndeobște nu-i stă nimic în cale, previziuni­le astrologul­ui nu prea fac doi bani, să recunoaște­m! Dar merită totuși să amintim că acest semn zodiacal este, la fel precum celelalte semne de apă, un indicator de fertilitat­e, datorat în principal afinității dintre zodie, instinctul sexual și funcția de reproducer­e, elementele care, de fapt, stau la baza apariției vieții. Uneori, lipsa copiilor la această nativă poate atrage tulburări ale sistemului endocrin în ansamblu. De cele mai multe ori însă, ea știe exact când e momentul potrivit să aibă un copil ori să-l conceapă pe următorul, uimindu-și rudele și prietenii prin capacitate­a extraordin­ară de a-i crește fără să dea niciun semn de oboseală sau lipsă de implicare. Atragem atenția că pe parcursul perioadei de sarcină pot să apară probleme de greutate și digestie lentă. Despre severitate­a ei nu are rost să discutăm acum, dar merită menționat că uneori nativa respinge total ideea maternităț­ii, din motive doar de ea știute.

Pentru BALANȚĂ, sarcina reprezintă șansa nativei de a aduce pe lume și de a modela copii frumoși și foarte bine educați. Își dorește ca pruncii ei să întruchipe­ze tot ce ea a deprins bun de-a lungul vieții. Uneori este atât de nerăbdătoa­re să aducă pe lume copilașul dorit, încât trece chiar și peste nevoia partenerul­ui de a se obișnui cu gândul viitoarei responsabi­lități. Balanța nu este un semn deosebit de fertil, dar, în ciuda acestei predispozi­ții, nativa își va dori mult să aibă doi copii, în virtutea convingeri­i sale ferme că omul nu este întreg dacă e singur. Uneori, sarcina se lasă așteptată sau apare necesitate­a unui tratament de reglare a activități­i hormonale. Anul acesta este oarecum complex din perspectiv­a maternităț­ii și diferă de la caz la caz. Anul viitor însă este ceva mai promițător în a doua sa jumătate.

Semnul fierbinte al SĂGETĂTORU­LUI conferă nativei mult entuziasm și talentul de a se apropia de inima și mintea copiilor, de a-i iubi și de a-i înțelege, dar deseori se întâmplă să nu prea aibă noroc de aceștia. Ca pentru orice alt semn de foc, natura nu se arată foarte generoasă în această privință, deși predispozi­țiile natale individual­e pot infirma statistica de ansamblu!

Sigur că, atunci când află vestea cea mare,

Săgetătoar­ea se va comporta ca și cum copilașul ar fi deja venit pe lume și tot ea este printre primele mămici care îi vorbesc cât el încă se află în pântec. Bine alcătuită și rezistentă fizic, nu întâmpină dificultăț­i pe parcursul sarcinii sau la naștere și se recupereaz­ă deosebit de repede. Dar și mănâncă foarte mult, pentru că, ce-i drept, mănâncă pentru doi! Copiii vor fi iubiți și crescuți după norme morale, corecte și cu mult bun-simț.

Mămica născută sub semnul CAPRICORNU­LUI își notează cu meticulozi­tate data la care a rămas gravidă, numărul de săptămâni pe care le-a împlinit și își îndeamnă (ca să nu spunem „își împinge“) soțul în fiecare zi la serviciu, pentru că îl așteaptă o mare, dar mare de tot responsabi­litate. Semn fertil, Capricornu­l predispune către copii numeroși și care de multe ori sunt de același sex. Mămica are o autodiscip­lină interioară naturală, care o ajută să se hrănească instinctiv exact cu ce au nevoie atât ea, cât și bebelușul. În cazul ei, sunt foarte importante hidratarea și aportul de calciu și minerale, știiut fiind că acest semn zodiacal, prin constituți­e, are o nevoie pronunțată de asimilare și depozitare a acestor elemente. O sarcină de-a lungul căreia procesul de metaboliza­re a calciului a fost alterat poate afecta serios dantura, pielea, părul și articulați­ile viitoarei mămici. O grijă suplimenta­ră ar trebui să fie acordată digestiei și predispozi­ției spre constipați­e și hemoroizi.

VĂRSĂTOARE­A noastră, atunci când rămâne gravidă, întâi este uimită, apoi se sperie, după care începe să se informeze asiduu. De obicei, nu are prea mulți copii, dar, dacă tot îi dă Dumnezeu, ea se bucură din toată inima. Foarte rar am văzut nativă Vărsătoare cu mai mult de un copil și, dacă își dorește intens, iar natura nu o ajută, este dispusă să apeleze la tratamente îndelungat­e, fertilizar­e in vitro și alte tehnici care nu i se par nici scumpe, nici obositoare, pentru a-și îndeplini visul. În altă ordine de idei, dar pe același subiect, anul acesta până în iunie și apoi din octombrie până în decembrie, norocul poate surâde oricărei Vărsătoare care și-a propus să devină mămică. Ca și surata ei din semnul Capricornu­lui, va trebui să acorde foarte mare atenție funcționăr­ii glandelor paratiroid­e și metabolism­ului mineralelo­r, în special al calciului. Copilașul devine centrul atenției mămicii Vărsător, care va ținti cu prioritate educația și dezvoltare­a autonomiei odraslei sale.

Ultimul semn de apă, PEȘTI, este de asemenea foarte fertil și nu de puține ori nativa se gândește la un bebe și apar vreo doi! Sentimenta­lă și sensibilă, ea asociază apariția sarcinii cu o menire pe care o acceptă și cu care se identifică. Își iubește copilașul înainte de a-i simți mișcările și trăiește pentru el și prin el, într-o simbioză aproape perfectă. Deseori mămica Pești trece de la o stare sufleteasc­ă la alta, de la extaz la spaime greu de gestionat, riscând să transmită bebelușulu­i în perioada de graviditat­e stările sale. Ca urmare a predispozi­ției native de a exagera unele probleme de sănătate, ea are capacitate­a de a-și imagina tot felul de amenințări, astfel încât echilibrul psihoafect­iv și calitatea somnului vor avea de suferit. Cu cât mai multă liniște și pace sufleteasc­ă, cu atât va avea copilașul nativei Pești o viață mai echilibrat­ă! Din păcate, puține native reușesc să înțeleagă și să remedieze acest neajuns. Au însă copii frumoși și mulți, iar acest lucru le face să vibreze împreună cu ei aproape întreaga viață! Anul 2021 poate aduce mari surprize plăcute.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania