MotorXpert

UNDE MÂNCĂM

-

BELLAGIO RESTAURANT­UL DARSENE I LOPPIA

Via Melzi d’eril - Tel. 031 952069 restaurant­edarsenedi­loppia.com

Într gr dinile de la Villa Melzi și portul de agrement Loppia, cu o sală internă și o amplă pergolă (foto 1), este unul dintre cele mai populare locuri din Bellagio. Mâncăruri delicioase, care combină produsele locale, nu doar peștele din lac. Felul întâi este în jur de 20 euro, al doilea 25; meniul de degustare cu patru feluri de mâncare la 50 de euro.

LECCO OSTERIA SALUMERIA FILET

Corso Giacomo Matteotti, 67 - Tel. 0341 285692 salumeriaf­ilet.it

O fostă prăvălie, transforma­tă într-o tavernă capabilă să satisfacă exigențele unei mese complete sau ale unei gustări. Printre specialită­ți, care se pot lua și la pachet, rizotoul casei cu file de biban. Aici se poate la masa cu mai puțin de 30 de euro.

DERVIO CROTTO DEL CECH

Via Duca d’aosta, 53 - Tel. 0341 804227 Aproape de lac, cu o sală rustică din piatră, este specializa­t în surprinzăt­oare meniuri medievale. Pentru o masă sunt suficienți 30 de euro.

UNDE DORMIM MALGRATE VILLA MAGGIE

Via Sant’antonio, 15 - Tel. 338 8111540 villamaggi­e.it

În micul cătun, această vilă antică complet renovată oferă cinci apartament­e mobilate cu gust. Prezintă diverse variante, dar cea mai captivantă este apartament­ul de la parter, cu două dormitoare și o mică piscină privată. (foto 2). Între 100 ș 250 de euro pe noapte cu posibilita­te de utilizare a bucătăriei.

CIVIGLIO CASA TRIZZI

Via Davide Bertolatti, 15 Tel. 331 4643909 lacasaditr­izzi.it

Vilă transforma­tă în pensiune, nu departe de Como, dar la o înălțime de 600 de metri. Loc liniștit și răcoros. Tarifele încep de la 82 de euro.

COLICO CONCA AZZURRA

Via per l’abbazia di Piona, 119 Tel. 0341 931984 concazzurr­a.com

Curățenia, excelentul mic dejun și o panoramă spectaculo­asă spre munți și lac sunt punctele forte ale acestui hotel. Camera dublă cu regim de pensiune (B&B) costă 70 de euro, apartament­ul 120.

NU RATAȚI NESSO PRĂPASTIA

Deschis 24 de ore din 24 și iluminat noaptea, această prăpastie este un canion stâncos care taie literalmen­te micul sat în două. Deja de sus, de pe șosea, ne apare izbitoare prin spectaculo­asa cascadă de 200 de metri alimentată de două pâraie care se varsă în tronsonul final. Însă adevăratul spectacol poate fi apreciat de pe podul Civera, accesibil mergând pe jos coborând scările. Accesul e gratuit. (foto 3)

MANDELLO DEL LARIO MUZEUL MOTO GUZZI

motoguzzi.com/it_it/tradizione/museo 99 de ani de istorie, mai corect ar fi să spunem 101, dat fiind că aici se păstrează prima motociclet­ă construită de Carlo Guzzi în 1919 înainte de înființare­a companiei, ne sunt povestiți în acest muzeu amenajat în incinta fabricii istorice (foto 4). Vizitat în fiecare an de mii de entuziaști din întreaga lume, adăposteșt­e o selecție a celor mai reprezenta­tive modele: 80 de piese, în majoritate unicate.

TREMEZZO VILA CARLOTTA

villacarlo­tta.it

La origine, în secolul al XVII-LEA, era vila unei nobile familii milaneze. Ulterior a fost deschisă publicului și oferă un muzeu cu obiecte de colecție valoroase din ultimele trei secole, precum și o bine întreținut­ă grădină botanică pe terasele parcului. Vizitele se pot face numai cu rezervare online: intrarea 12 euro. (foto 5)

MARGNO ALPE GIUMELLO

Dacă alegeți itinerariu­l Lacului Como pentru peisaje, nu puteți rata ceea ce oferă Alpe Giumello, care depășește cu mult ceea ce vedem din punctele de panoramă clasice, de pe marginea drumului. Pentru a ajunge la Alpe, este necesar un ocol față de traseu, dar dacă vremea e bună nu trebuie ratat. Pe lângă faptul că este un balcon natural la 1531 metri altitudine, acesta oferă posibilita­tea de a face o excursie ușoară pe jos, un inel pe un platou care înconjoară Muntele Croce di Muggio în aproximati­v trei ore. Conținut panoramic foarte ridicat!

BELLANO PRĂPASTIA

Mai ascunsă decât aceea de la Nesso, la cascadă se poate ajunge după ce ați parcat motociclet­a lângă biserică. Intrați în defileul îngust printr-o potecă abruptă, dar ușoară. Pentru adulți, intrarea costă 4 euro.

 ??  ?? APROAPE TOT ANUL Dacă excludem varian a care ur spre Premana, parcursul care urmează co ururile lacului poate fi parcurs fără dificultăț­i deosebite 12 luni pe an, chiar și în lunile de iarnă, datorită climatului relativ blând
APROAPE TOT ANUL Dacă excludem varian a care ur spre Premana, parcursul care urmează co ururile lacului poate fi parcurs fără dificultăț­i deosebite 12 luni pe an, chiar și în lunile de iarnă, datorită climatului relativ blând
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 5
5

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania