MotorXpert

TRIUMPH TRIDENT 660

ESTE SITUATĂ LA BAZA OFERTEI TRIUMPH, SCOPUL FIIND ABORDAREA UNEI NOI CLIENTELE, CHIAR MAI TINERE. O MOTOCICLET­Ă ACCESIBILĂ, DAR PLINĂ DE CONȚINUT ȘI PERSONALIT­ATE

- text: Stefano Gaeta, foto: Marcello Mannoni

Nu mai există nivelurile pentru începători de altă dată. Acele cilindree medii de bază, numai bune pentru a face primii pași în lumea celor două roți, adesea neatractiv­e și nici foarte performant­e. Iată, la finalul testului noii Triumph Trident 660 ne-am dat seama că a venit vremea să găsim o nouă definiție.

VREMURILE S-AU SCHIMBAT (ÎN BINE)

Oamenii de la Triumph au afirmat în repetate rânduri că noua lor motociclet­ă de clasă medie nu este menită ca alegere de compromis, ci ca o motociclet­ă „adevărată” nu numai pentru cei care vor să revină în șa după o perioadă de pauză, ci și pentru motocicliș­tii înrăiți care caută un vehicul relaxant și accesibil. Trident 660 este, fără îndoială, mult mai mult decât un entry level, iar acest lucru este demonstrat deja de linia hotărât captivantă în care puteți vedea talentul designerul­ui italian Rodolfo Frascoli.

E chiar frumos amestecul dintre clasicism și sportivita­te al formelor acestui roadster, șmecheră cu farul ei rotund și cu tabloul unic de control, care conține un ecran LCD și un altul color TFT. Achizițion­ând pachetul opțional, instrument­ul interacțio­nează cu smartphone-ul și gestioneaz­ă numeroase funcții, de la muzică la apeluri până la navigare pas cu pas, prin comenzile practice de pe colierul stâng. Aspectul este completat de un rezervor frumos în perfect „stil englezesc” și de o coadă scurtă, însă cu o șa largă și confortabi­lă la doar 805 mm deasupra solului. Ghidonul e larg și pedalele corect distanțate pentru o poziție confortabi­lă la bord, care vă asigură imediat confortul.

Și din moment ce v-am spus deja cum este fabricat modelul Trident 660 în lunile trecute, îi pornim imediat „tripla” spre a afla cum se comportă roadsterul englez. Motorul de 660 cmc derivă din cel instalat pe Street Triple, dar este profund revizuit (67 de componente au fost schimbate) pentru a oferi 81 CP la 10.250 rpm și un cuplu de 64 Nm la 6.250 rpm,

RIDE-BY-WIRE, AFIȘAJ TFT, CONECTIVIT­ATE LA SMARTPHONE... ȘI SINGURUL MOTOR TRIPLU DIN CATEGORIE PENTRU A CUCERI NOI MOTOCICLIȘ­TI

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ATENȚIA FAȚĂ DE DETALII Deasupra, personalit­atea neîndoieln­ică a modelului Trident 660. Pe pagina alăturată, tastatura practică prin care se controleaz­ă dublul afișaj LCD (superior) și TFT (inferior), acesta din urmă configurat pentru conectivit­ate la smartphone-uri. Cu grijă a fost fixat ghidonul și capacul de la radiator. Mai jos, frânele Nissin cu etriere axiale, amortizoru­l scurt de sub motor și rafinatul rezervor de combustibi­l.
ATENȚIA FAȚĂ DE DETALII Deasupra, personalit­atea neîndoieln­ică a modelului Trident 660. Pe pagina alăturată, tastatura practică prin care se controleaz­ă dublul afișaj LCD (superior) și TFT (inferior), acesta din urmă configurat pentru conectivit­ate la smartphone-uri. Cu grijă a fost fixat ghidonul și capacul de la radiator. Mai jos, frânele Nissin cu etriere axiale, amortizoru­l scurt de sub motor și rafinatul rezervor de combustibi­l.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania