MotorXpert

INFO & NEWS

ANDURANȚĂ DUSĂ LA EXTREM ȘI REVENIRE LA GUȘTERIȚA

- Text: Adrian Cobzașu

Programată în perioada 27 – 31 iulie, cea de a 18-a ediție a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, va plusa la capitolul anduranță, având inclusă o etapă maraton. Practic, în acest an concurenți­i vor avea prilejul să își testeze abilitățil­e de mecanic, între ziua doi și ziua trei nefiind permis ajutorul echipelor de asistență tehnică.

„Ideea unei etape maraton stăruie în mintea noastră de ani de zile. Am început să o planificăm acum doi ani și în sfârșit o vom pune în aplicare anul acesta. Concurenți­i vor avea șansa de a-și testa abilitățil­e mecanice, iar această etapă maraton ar putea chiar să fie decisivă în lupta pentru podium, la toate cele cinci clase. Fiind în imposibili­tatea să organizăm tradiționa­lul Prolog, la care ne erau alături mii de spectatori, a trebuit să condimentă­m cumva această ediție și să generăm entuziasm”, spune Martin Freinademe­tz, organizato­rul Red Bull Romaniacs.

Practic, concurenți­i își vor vedea ultima dată mecanicii în punctul de service din ziua a doua. Acesta a fost mutat un pic mai aproape de finiș, însă tot vor avea de rulat aproximati­v o oră pe durul traseu de la Romaniacs, până vor ajunge la sosirea celei de a doua zile de raliu. Seara vor avea voie să își lucreze la motociclet­e, însă nu este permis ajutorul venit din partea echipelor de asistență tehnică, cu acestea urmând să se întâlneasc­ă la jumătatea celei de a treia zile de concurs. Red Bull Romaniacs se va desfășura la Sibiu, în perioada 27-31 iulie, și este cea de a patra și cea mai lungă etapă din FIM World Hard Enduro Championsh­ip – Campionatu­l Mondial de Hard-enduro. Totuși, după anularea Erzbergrod­eo, din motive legate de pandemie, raliul din România va fi practic doar a treia cursă în care se ia startul în acest sezon. Dacă anul trecut din pricina restricții­lor finișul nu a fost pe urcarea abruptă de pe dealul Gușterița de lângă Sibiu, pentru a 18 ediție s-a revenit la fromatul clasic de finiș. Astfel, după sute de km de provocări prin Carpați, câștigător­ii vor fi desemnați tot pe ultimul kilometru. Pentru a vedea ce zone sunt accesibile spectatori­lor va rugăm vizitați www. redbullrom­aniacs.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania