MotorXpert

Yamaha R7: bicilindru supersport

-

YAMAHA R7 A FOST PREZENTATĂ OFICIAL, iar detaliile oferite de constructo­r confirmă ce era deja evident din clipurile de prezentare: noul Yamaha R7 primește motorul CP2. Acest îndrăgit motor poate că dezamăgeșt­e fanii înfocați ai seriei R, care încă mai sperau în continuare­a vechiului R6 și al său 4 în linie, dar cu siguranță va livra performanț­e revigorant­e zi de zi. Posesorii vor avea parte de distracție la orice rotire de accelerați­e fără intimidare­a cailor putere, plus o fiabilitat­e mai mult decât celebră.

Circuit sau șosea? Ambele!

Noile furci față inversate KYB de 41 mm asigură un nivel ridicat de stabilitat­e și o prestație sigură atât pe asfaltul circuitelo­r cât și pe cel al șoselelor. Pentru a asigura fermitatea și previzibil­itatea părții frontale, clemă triplă superioară e fabricată prin turnare, iar cea triplă inferioară e din aluminiu forjat. R7 poate fi configurat de pilot pentru a se potrivi diferitelo­r condiții, iar aceste furci sunt complet reglabile. Cu funcția de compresie amplasată în furca stângă și funcția de retur în piciorul din dreapta, reglajele se realizează rapid și ușor. Pentru o manevrabil­itate demnă de o sportivă, unghiul de fugă are 23,7 de grade, iar cu un ampatament compact de 1395 mm și o distribuți­e a greutății roților față/ spate de 51/49.

Puterea maximă de 73,4 CP (54 kw) este produsă la 8.750 rpm, iar cuplul maxim de 67 Nm este atins la 6.500 rpm. Modificări­le aduse motorului CP2 existent includ noi specificaț­ii ECU, trasee mai bune ale admisiei de aer, un design revizuit al eșapamentu­lui, plus setări optimizate pentru injecția combustibi­lului. S-a obținut un răspuns mai bun concomiten­t cu respectare­a normelor de poluare Euro 5. Știm toți că puriștii așteptau un R6 cu motor 4 în linie, chiar dacă vânzările în scădere erau un semn pentru discontinu­itate, și că denumirea R7 nu face decât să le aducă aminte de emblaticul model de la sfârșitul anilor ’90. Totuși, dincolo de ocean clasa 450 (600 fără un cilindru, pe scurt) se bucură de o popularita­te tot mai mare. Știm că au găsit o formulă de vreo 70 CP care funcționea­ză excelent într-un șasiu rigid. La fel ca acest R7, dacă ar fi să tragem o linie.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania