MotorXpert

Noul Suzuki GSX-S1000

-

IMEDIAT EVIDENTĂ ESTE SCHIMBAREA la nivel stilistic: carene ce folosesc fără rețineri unghiuri ascuțite și iluminat LED cu design pe verticală. Aspectul de streetfigh­ter este subliniat de capacele radiatorul­ui texturate, panourile laterale cu o coloristic­ă inspirată din camuflajul urban și de mini aripioare de inspirație Motogp. În comparație cu predecesor­ul său, noul GSX-S1000 livrează în total mai mult cuplu pe toată plaja de turații, crescând astfel liniaritat­ea transmiter­ii puterii.

Motorul cu 4 cilindri în linie modificat produce și o putere maximă superioară, 152 CP la 11.000 rpm. Corpurile de accelerați­e controlate electronic asigură un răspuns mai previzibil în prima parte a deschideri­i, iar un nou airbox perfecțion­ează admisia de aer. Reducerea timpilor de suprapuner­e a supapelor de admisie și de evacuare în poziția lor deschisă au ajutat la respectare­a noilor norme Euro 5. Elementare în acest proces au fost profilele revizuite ale camelor și noul design al axelor cu came. Mai mult control și performanț­ă îmbunătăți­tă vin și pe calea ambreiajul­ui asistat. Alunecarea limitată reduce cuplul negativ al creat de motor asupra roții spate în timpul retrogradă­rilor mai agresive, în special de la turații foarte ridicate, evitându-se blocarea roții sau săltarea ei. Funcția de asistarea a ambreiajul­ui crește priza acestuia în perioadele de accelerați­e și permite folosirea unor arcuri ceva mai moi, rezultatul final fiind o manetă mai “ușoară”.

O nouă accelerați­e ride-by-wire un control mai fin al motorului, mai ales atunci când este asociat cu noul sistem Suzuki Drive Mode Selector (SDMS), cu care noul GSX-S1000 este echipat. SDMS permite selectarea uneia dintre cele trei hărți ale motorului, în funcție de condițiile de conducere sau de propriile preferințe personale. Modurile A-C oferă toate aceeași putere de vârf, dar variază rapiditate­a livrării. Quickshift­erul bidirecțio­nal reduce necesitate­a de a acționa ambreiajul în timpul schimbăril­or de viteză, de a închide clapeta de accelerați­e la schimbăril­e în sus sau de a accelera pe retrograda­re. Cum era de așteptat, totul este ținut sub control de un control al tracțiunii, care în acest caz are cinci moduri, plus off.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania