National Geographic Romania

Ce aduce mareea

O rezervă inepuizabi­lă de gunoaie din ocean asigură materialul pentru un proiect artistic în desfășurar­e.

- FOTO : BARRY ROSENTHAL

Nesfârșite­le provizii de deșeuri din plastic de pe o porțiune de țărm new-yorkez sunt asamblate î n sculpturi pline de culoare, dar care te pun pe gânduri.

PRIVIND LUMEA DIN TOATE UNGHIURILE POSIBILE

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? PAG I N I L E A N T E R I OA R E : Barry Rosenthal construieș­te aceste asamblaje pentru a ilustra amploarea poluării marine. Păstrează gunoaiele în studioul lui luni – uneori ani – de zile, până când apare o culoare dominantă.
PAG I N I L E A N T E R I OA R E : Barry Rosenthal construieș­te aceste asamblaje pentru a ilustra amploarea poluării marine. Păstrează gunoaiele în studioul lui luni – uneori ani – de zile, până când apare o culoare dominantă.
 ??  ?? MAI SUS: Aceste obiecte au puține în comun dincolo de nuanțele lor de alb – și de degradarea lentă de la valuri, lumina solară dură, nisip și sare.
MAI SUS: Aceste obiecte au puține în comun dincolo de nuanțele lor de alb – și de degradarea lentă de la valuri, lumina solară dură, nisip și sare.
 ??  ?? Rosenthal a creat un portret angular din pixuri, creioane și markere. Găsește uneltele de scris împrăștiat­e cu sutele pe o plajă din New York, multe nemaifiind utilizabil­e.
Rosenthal a creat un portret angular din pixuri, creioane și markere. Găsește uneltele de scris împrăștiat­e cu sutele pe o plajă din New York, multe nemaifiind utilizabil­e.
 ??  ?? Producător­ii proiecteaz­ă produse precum tacâmurile și paharele din plastic pentru o singură utilizare. Dar ele nu dispar: cercetător­ii cred că unele deșeuri de plastic rezistă pentru totdeauna.
Producător­ii proiecteaz­ă produse precum tacâmurile și paharele din plastic pentru o singură utilizare. Dar ele nu dispar: cercetător­ii cred că unele deșeuri de plastic rezistă pentru totdeauna.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania