National Geographic Romania

URCAREA ÎN GRAD

-

Femeile pot servi în aviație și lupte navale de la începutul anilor ’90, o perioadă cu reduceri masive de personal la sfârșitul Războiului Rece. Abia în 2016 s-au deblocat pentru femei toate posturile combatante la sol; până în august 2019, 2.906 femei dețineau posturi combatante la sol în armată, cândva restricțio­nate.

19% vs. 18%

OFIȚERI

Numărul de femeiofițe­r numite în funcție urcă constant, depășind proporția ofițerilor în rândul bărbaților.

41% vs. 26%

MINORITĂȚI

ETNO- CULTURALE Persoanele amerindien­e, indigene din Alaska, afroameric­ane și alte minorități reprezintă o mare parte a femeilor înrolate.

22% vs. 18%

H I S PA N I C E

Proporția femeilor hispanice care servesc în armată depășește atât procentul bărbaților, cât și proporția de femei hispanice din populația generală a SUA.

1.208 vs. 58.458

V I C T I ME

Statistici­le pentru femeile aflate în rândul morților și răniților în operațiuni­le majore au început să fie monitoriza­te în 2001.

5% vs. 17%

I N FA N T E R I E

La mai puțin de doi ani de la ridicarea tuturor restricții­lor, circa 600 de femei ocupau posturile combatante la sol recent deblocate în armată, de exemplu în artileria de câmp. Între timp, numărul a crescut de cinci ori. În august 2019, 231 de femei dețineau posturi cândva blocate la Pușcașii Marini.

P RO C E N T Î N

C R E ȘT E R E

În prezent, în Armata Statelor Unite există 100 de femei la fiecare 499 de bărbați.

25% vs. 11%

A DMI N I S T RAT I V Femeile dețin proporțion­al mai multe posturi administra­tive, cum ar fi funcții de birou și de asistență juridică, decât bărbații.

10% vs. 12%

N I V E L SA L A R I A L R I D I C AT

Pe măsură ce avansează în grad, femeile încep să îi ajungă din urmă pe bărbați ca nivel salarial.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania