National Geographic Romania

CONSUMUL EXCESIV DE PLASTIC

DĂUNEAZĂ GRAV COMUNITĂȚI­I

-

Kaufland România, prima companie care lansează un demers prin care își propune să schimbe un puternic obicei în rândul clienților: risipa pungilor de unică folosință

#1 În magazinele Kaufland nu mai există pungi subțiri de unică folosință din plastic, ele au fost înlocuite cu varianta 100% biodegrada­bilă.

Acestea au certificar­ea TÜV HOME OK Compost – adică sunt complet biodegrada­bile în condiții obișnuite compostări­i, acasă, și nu industrial, Kaufland fiind singurul lanț de retail la ora actuală care a listat pungi cu acest standard.

#2 Piedică în calea utilizării excesive: prețul

Dacă nu vii cu punga de acasă, poți cumpăra o pungă de unică folosință, biodegrada­bilă, la prețul de 10 bani. Kaufland e prima companie care a decis să introducă un preț pentru acestea, chiar dacă sunt bio, pentru a descuraja clienții să le irosească și a-i ajuta să se orienteze către alternativ­e mai bune pentru mediu.

#3 Alternativ­e pentru clienți

Kaufland România a listat noii săculeți reutilizab­ili pentru cântărirea legumelor și fructelor.

#4 Noi moduri de a cântări legumele și fructele în magazinele Kaufland:

• Fără nicio pungă, punând produsele direct pe cântar, dacă articolul le permite (de exemplu pentru banane);

• În punga reutilizab­ilă adusă de acasă;

• În noul săculeț reutilizab­il pentru legume-fructe,

pe care clienții îl pot cumpăra din magazine; • Dacă nu au la ei o alternativ­ă reutilizab­ilă, clienții pot cumpăra o pungă biodegrada­bilă din magazin.

Cea mai bună variantă pentru mediul înconjurăt­or este neutilizar­ea niciunui tip de pungă de unică folosință, fie ea și din bioplastic.

#5 ,,Consumul excesiv de pungi dăunează grav comunități­i.”

Acesta este sloganul campaniei de educare pornite de Kaufland prin care clienții sunt încurajați să folosească cât mai puține pungi, să reutilizez­e și să reducă astfel cantitățil­e de deșeuri generate.

#6 Viitorul: pungi reutilizab­ile

Din ianuarie 2020, toate sacoșele de la casele de marcat din magazinele Kaufland vor fi înlocuite cu unele reutilizab­ile. Schimbăril­e fac parte din strategia anti-plastic demarată la nivelul grupului, REset Plastic.

Mai puțin plastic, mai multă grijă pentru mediul înconjurăt­or

Un studiu recent arată că întreaga umanitate cântărește astăzi mai puțin decât toată cantitatea de plastic produsă la nivel global – un semnal de alarmă pentru evoluția planetei.

Articolele de plastic de unică folosință sunt o problemă globală de mediu, din cauza duratei lor scurte de viață. 89% din pungile de unică folosință sunt utilizate doar o singură dată și apoi sunt aruncate în natură.

Un european utilizează, în medie, 200 de pungi de unică folosință într-un an. 90% sunt subțiri. (Sursa: http://www.europarl.europa.eu/news/ro/pressroom/20150424IP­R45708/deputatii-vor-sa-combata-utilizarea­nerational­a-a-pungilor-de-plastic)

Din cauză că nu sunt rezistente, pungile subțiri de la legume-fructe, care sunt și cel mai frecvent folosite în UE, devin deșeu mai repede și de aceea au un impact mai mare asupra mediului.

 ??  ??
 ??  ?? ,,Ne dorim ca prețul să vă determine să vă gândiți dacă chiar aveți nevoie de o pungă de unică folosință. Și să vă dați seama că nu”, spune Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs la Kaufland România.
,,Ne dorim ca prețul să vă determine să vă gândiți dacă chiar aveți nevoie de o pungă de unică folosință. Și să vă dați seama că nu”, spune Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs la Kaufland România.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania