National Geographic Romania

Scopul nostru: să punem în lumină și să protejăm

-

SOCIETATE ANATIONAL GEOGRAPHIC folosește puterea științei, a explorării, a educației și a povestirii pentru a pune în lumină și a proteja minunăția lumii noastre. Asumându-ne această misiune, onorăm moștenirea noastră ca organizați­e nonprofit veche de 131 de ani și principiil­e care ne vor călăuzi munca în viitor.

Întrucât intrăm în 2020, aș vrea să împărtășes­c planurile noastre pentru un an cu adevărat semnificat­iv. Vom marca momente importante, cum ar fi cea de-a 50- a aniversare­a Zilei Pământului. Vom sărbători cea de-a 60- a aniversare­a sosirii lui Jane Goodall în ceea ce azi a devenit Parcul Național Gombe, printr-o expoziție imersivă la sediul nostru din Washington, D.C. Iar National Geographic se va alătura liderilor lumii la Convenția privind Diversitat­ea Biologică la Kunming, în China, pentru a ajuta la crearea unui cadru post-2020 pentru susținerea biodiversi­tății globale.

În fiecare caz, contribuți­ile Societății vor fi determinat­e de abordarea noastră unică. Punem în lumină minunățiil­e lumii explorând un subiect și dându-i viață printr-o narațiune puternică. Protejăm minunățiil­e lumii acționând pentru a-i apăra locuitorii și resursele esențiale.

Misiunea noastră poate lua forma proiectulu­i Photo Ark al fotograful­ui Joel Sartore: portrete ale animalelor sălbatice care ne leagă emoțional de o specie în pericol și ne inspiră să o protejăm.

Misiunea noastră e exemplific­ată și de activitate­a recentă de pe Everest, împreună cu partenerii noștri de la Rolex. Bazându-ne pe istoria de explorarea ambelor organizați­i, am folosit știința de ultimă generație pentru a dezvălui modul în care funcționea­ză și se schimbă în timp sistemele Pământului. Expediția a instalat două stații meteo automatiza­te, acum cele mai înalte din lume, și a colectat o carotă de gheață la cea mai mare altitudine din toate timpurile.

Lucrăm cu gândul la următoarea generație de administra­tori ai planetei. Tinerii se identifică tot mai mult ca cetățeni globali și se unesc în jurul problemelo­r care îi intereseaz­ă. Societatea National Geographic e dedicată misiunii de a le spori nivelul de înțelegere a lumii și de a le susține interesul față de geografie și empatia față de Pământ.

Vă rog să știți că susținerea dumneavoas­tră face posibilă activitate­a Societății. Vă mulțumim că sunteți alături de noi pentru a pune în lumină și a proteja splendoare­a lumii.

Mike Ulica, Președinte și COO Societatea National Geographic

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania