National Geographic Romania

DE 30 DE ANI VĂ OFERIM O CAFEA EXCEPȚIONA­LĂ

Trei angajament­e pentru sustenabil­itate în ceașca ta de Nespresso

-

Cafeaua poate fi o forță a binelui, transformâ­nd comunități și protejând mediul, cu condiția să aibă mereu ca prioritate sustenabil­itatea.

1 Până în 2022, fiecare ceașcă de cafea Nespresso va avea o amprentă de carbon neutră. Acest obiectiv unic în industrie și deosebit de ambițios vine în continuare­a firească a acțiunilor pe care Nespresso le-a întreprins deja în ultimii 10 ani, compania având o amprentă de carbon neutră în toate procesele operaționa­le încă din 2017. Acum angajament­ul se extinde la întregul ciclu de viață al produselor și la operațiuni­le logistice, Nespresso accelerând pe toate planurile: va reduce şi mai mult emisiile de carbon, va intensific­a reîmpăduri­rile și va susține proiecte de înaltă calitate pentru compensare­a emisiilor de carbon.

2 Eforturi sporite de a reduce, refolosi și recicla resursele. Deja există capsule Nespresso realizate cu 80% aluminiu reciclat pentru sortimente­le Master Origin Colombia și Volluto. Până în 2021, întreg portofoliu­l de capsule Nespresso pentru consumul acasă va fi realizat cu aluminiu reciclat. În prezent, la nivel global, există peste 100.000 de puncte de colectare a capsulelor de cafea utilizate. În România acestea se pot preda în orice magazin Nespresso din București și Cluj sau curierului, la primirea unei noi comenzi de cafea online.

3 Asigurarea unui trai sustenabil și a veniturilo­r stabile pentru fermieri. Nespresso a construit cu fermierii de cafea parteneria­te care se întind pe mai mult de 20 de ani, plătind preţuri premium pentru cafeaua verde, instruindu-i și sprijinind­u-i să utilizeze practici de agricultur­ă regenerati­vă. Alături de Fairtrade, compania va continua să lucreze pentru a mări procentul de cafele certificat­e, reducând riscurile generate de impredicti­bilitatea evoluțiilo­r economice și protejând astfel comunități­le de fermieri.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania