National Geographic Traveller Romania

Premiile pentru Patrimoniu­l Mondial

-

ONU sărbătoreș­te Anul Internațio­nal al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare, iar o națiune se remarcă: Slovenia. Anul trecut, enclava adriatică a fost declarată cea mai sustenabil­ă țară, iar cel mai mare oraș al ei, Ljubljana, a fost numit cea mai verde capitală europeană. Aproape 60% din teritoriul țării este acoperit de păduri, iar cele peste 40 de parcuri și rezervații naturale adăpostesc circa 20.000 de specii de plante și animale.

Drumurile de țară leagă lacurile limpezi de orașe cu străzi pietruite, în care la cafenele se servesc feluri tradiționa­le ca štruklji (pateuri sărate cu legume și carne), alături de unele dintre cele mai puțin cunoscute, dar cele mai delicioase vinuri ale Europei. Toate acestea, într-o țară cât jumătate din Olanda, cu o populație care de-abia depășește două milioane.

La National Geographic, pasiunea noastră este să celebrăm succesul în sustenabil­itate. Am lansat Premiile pentru Patrimoniu­l Mondial pentru a onora vizionarii din domeniul călătoriil­or, care conservă moștenirea culturală, protejează mediul și sprijină interesele localnicil­or. În efortul acesta, suntem mândri să lucrăm alături de partenerii și sponsorii noștri, printre care ITB Berlin, Organizați­a pentru Turism din Botswana, Adventure World și Fundația TreadRight.

Anul trecut, peste un miliard de călători au plecat să vadă minunile lumii – o creștere considerab­ilă de la cele circa 25 de milioane de turiști din 1950. Dezvoltare­a turismului ne motivează să protejăm destinații­le pentru generațiil­e viitoare. Citiți despre toți nominaliza­ții și câștigător­ii Premiilor pentru Patrimoniu­l Mondial pe natgeotrav­el.com

—Costas Christ

Biserica Sf. Ioan Botezătoru­l, veche de peste 700 de ani, se ridică lângă Lacul Bohinj, în satul Ribčev Laz, la

o oră cu mașina

 ??  ?? Locuri minunate: În 2017, National Geographic Traveler sărbătoreș­te Anul Internațio­nal al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare. Pentru mai multe informații despre această
OCNOUM, vizitați unwto.org.
Locuri minunate: În 2017, National Geographic Traveler sărbătoreș­te Anul Internațio­nal al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare. Pentru mai multe informații despre această OCNOUM, vizitați unwto.org.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania