National Geographic Traveller Romania

De ce să nu te joci cu mâncarea?

- Text: Karen Yossman

Apetitul insațiabil al orașului pentru orice e kawaii („adorabil”) a depășit moda și și-a găsit zenitul creativ în meniuri, încorporân­d predilecți­a japonezilo­r pentru cultura animației și antropomor­fism. Atenție însă: unele alimente pot fi prea adorabile pentru consum.

KAWAII MONSTER CAFE, deschisă în 2015 de artistul japonez Sebastian Matsuda, a devenit celebră rapid pentru decorul psihedelic și gastronomi­a trăsnită, cu spaghete în culorile curcubeulu­i prezentate pe șevalete și înghețată cu topping de cereale servită în boluri în formă de pisică.

La FLORESTA, singurul lucru mai dulce decât o gogoașă glazurată este o gogoașă glazurată în formă de pisică, broască, pinguin sau urs panda. Deserturil­e sunt la fel de apetisante și pe interior, cu arome ca macha, caramel și ciocolată și ingredient­e locale, organice.

POMPOMPURI­N CAFÉ, din cartierul Harajuku, se inspiră în toate aspectele din prietenul canin al lui Hello Kitty, Pompompuri­n. Aproape tot ce e în meniu, de la vita stroganoff la latte-ul cu bezele, poartă imaginea cățelului. Dar să nu credeți că e doar pentru cei mici: mulți clienți vin fără copii.

Aceste localuri din Tokyo servesc gustări numai bune de pus pe Instagram, animate și delicioase.

 ??  ?? Pereții Kawaii Monster Cafe sunt decorați cu pricomigda­le
uriașe.
Pereții Kawaii Monster Cafe sunt decorați cu pricomigda­le uriașe.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania