National Geographic Traveller Romania

ORASE INTELIGENT­E

AARHUS, DANEMARCA

-

Copenhaga acaparează atenția, dar Aarhus, un oraș danez mai puțin cunoscut, le dă călătorilo­r în țările nordice multe motive să se îndrepte spre vest.

Aarhus, aflat la aproximati­v

160 km de Copenhaga, a fost declarat Capitala Europeană a Culturii în 2017 și, împreună cu regiunea centrală a Danemarcei, a primit titlul de Regiunea Europeană a Gastronomi­ei în 2017. Dacă îl vizitați acum, veți găsi un oraș în transforma­re, revigorat de noile piețe, linii de metrou ușor, biblioteci futuriste, hoteluri redecorate și restaurant­e care pun preț pe valoare – o alternativ­ă la prețurile exorbitant­e din Copenhaga.

Dar Aarhus își pregătește reinventar­ea de câțiva ani. În 2009 a anunțat că, până în 2030, intențione­ază să își neutralize­ze amprenta de carbon, iar până acum își respectă planul. Orașul a evaluat peste 70 de tehnologii noi pentru a afla care va avea cel mai mare impact asupra reducerii emisiilor de carbon.

Dar în primul rând, prezintă o varietate de posibilită­ți de a-i cunoaște farmecul, fie el nou sau vechi. —Adam H. Graham

 ??  ?? O pasarelă de sticlă în culorile curcubeulu­i, la Muzeul ARoSart
O pasarelă de sticlă în culorile curcubeulu­i, la Muzeul ARoSart

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania