National Geographic Traveller Romania

MINUNI ALE NATURII

-

Explorați minunile Pământului, atenți la fiecare pas.

SRI LANKA Sigiriya

Monolitul de granit numit Stânca Leului se înalță la 180 m deasupra peisajului înconjurăt­or, în centrul statului Sri Lanka, încoronat de ruinele unui palat regal din secolul al V-lea. Nu priviți în jos în timpul urcării amețitoare (aproximati­v 1.200 de trepte) până în vârf.

CROAȚIA

Parcul Național Lacurile Plitvice

Plitvice, un Eden de smarald inclus în Patrimoniu­l Mondial UNESCO, are 16 lacuri terasate, legate între ele de pasarele, pâraie și cascade înspumate. Traseul de 6-8 ore de la intrarea nordică vă va purta printr-un canion și o peșteră până la baza celei mai înalte cascade din parc (78 m).

S.U.A.

Parcul Național Mammoth Cave

Pe sub dealurile din inima statului Kentucky șerpuiește cel mai lung sistem de peșteri cunoscut. Până acum s-au explorat peste 640 km. Traseul de două ore Domes and Dripstones vă va duce în adâncuri într-o lume-mamut subpământe­ană, cu stalactite și stalagmite.

FRANȚA

Drumul Lavandei din Provența

Câmpurile de lavandă umplu de culoare și parfum orice plimbare de vară prin Lubéron. Zona e străbătută de mai multe trasee de drumeție. Câmpurile noastre preferate sunt cele de la abația Sénanque, unde rândurile fotogenice de lavandă ale călugărilo­r atrag o mulțime de vizitatori. Mergeți dimineața sau seara, ca să evitați autocarele cu turiști.

MADAGASCAR

Bulevardul Baobabilor

Drumul de pământ bătut din apropierea coastei vestice a statului insular e mărginit de vreo 26 de baobabi uriași, dintre care mulți au aproape 30 m înălțime. Peisajul arată ca în filmul Lumea dispărută – de fapt, uriașii blânzi, protejați din 2007, chiar sunt supraviețu­itorii de 800 de ani ai unei păduri primordial­e.

 ??  ?? O proeminenț­ă stâncoasă formează o scenă naturală în Parcul Național Mammoth Cave
din Kentucky.
O proeminenț­ă stâncoasă formează o scenă naturală în Parcul Național Mammoth Cave din Kentucky.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania